Candaş Tolga Işık Böyle alçaklık olmaz!
HABERİ PAYLAŞ

Böyle alçaklık olmaz!

Haberin Devamı

Basit bir soru soracağım: 15 Temmuz darbe girişiminden önce hiç ByLock diye bir şey duymuş muydunuz?

Dijital sohbet uygulamalarının bu denli popüler olduğu bir dönemde bırakın indirmeyi, konuşmayı, 15 Temmuz’a kadar Bylock’un adını bile bilmiyorduk.

Kaldı ki adını duysanız, haberdar olsanız da telefonunuza öyle canınız istedi diye ByLock yükleyemiyorsunuz.

ByLock size bir başka kullanıcı tarafından gönderilmeli ve siz onu indirdikten sonra yine karşıdan gelen güvenlik kodunu girmelisiniz ki oradan yazışmaya başlayın.



ByLock’un FETÖ tarafından bu denli “korunaklı” ve gizli tutulması bile ByLock ve FETÖ arasındaki bağlantıyla ilgili son derece kuvvetli bir delildir.

Kaldı ki Yargıtay’ın bu konudaki kararı çok net: ByLock FETÖ’nün örgüt içi iletişim aracıdır ve bir kişinin ByLock kullanıcısı olması FETÖ üyesi olduğuna dair en somut kanıttır.

Yargıtay bu kararına bir de ekleme yaptı, dedi ki “Sadece bir bağlantı kurmak yetmez, kullanıcı kimliği alması gerekir ve mesaj içeriklerini görmeliyim. Yani mesajlaşmadıysa, telefonuna da indirmediyse olmaz.”



Dün Yargıtay’ın bu kararının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün örgüt militanlarını kamufle etmek için 11 bin 480 kişinin telefonuna iradesi dışında ByLock yüklediğini açıkladı.

Metin Feyzioğlu, FETÖ’nün korkunç oyununu şöyle anlatıyor: “FETÖ tespit edileceğini anlayınca, 2014’lerde bir program geliştirmiş. ‘Mor Beyin’ diye, ‘morbeyin.com’ Bunun altına çeşitli aplikasyonlar yerleştirmiş.

Namaz saatlerini sorduğunuz, Türkçe-İngilizce sözlük aplikasyonu, müzik uygulaması indirmiş...

Siz hiç alakanız yokken FETÖ’yle evinizden işinize giderken müzik dinleyeyim diyorsunuz, namaz saatini merak ediyorsunuz.

Herkesin dünya görüşüne göre bir şey var. Oraya girdiğinizde sizi ByLock’un yurtdışındaki sunucusuna 1 piksellik basit bir şey indirerek yönlendirmiş ve 1-2 saniye telefonunuz ByLock ile bağlanmış görünüyor.”



Herkesin aklına gelen soru şu: Bu 11 bin 480 kişinin şu ana kadar kaçı tutuklandı? Kaçının FETÖ’cü damgası yiyerek hayatı karardı?

Daha da can alıcı soru ise, “Bu insanların mağduriyetleri nasıl giderilecek? Bir başka deyişle adalet nasıl sağlanacak?”



Bu soruların cevabını bilmiyoruz. Ama bildiğimiz hatta emin olduğumuz bir şey var: Böyle kahpe, böyle alçak bir terör örgütü daha görülmedi arkadaş!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder