Candaş Tolga Işık Bu nasıl kanun?
HABERİ PAYLAŞ

Bu nasıl kanun?

Haberin Devamı

Hürriyet Gazetesi müthiş bir habercilik yaptı ve İstanbul Küçükçekmece’deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 5 aylık süreçte gelen, yaşları 18’in altında 115 çocuğun hamile olduğu ortaya çıkardı.

Bu 115 çocuğun 38’si ise hamile kaldıklarında 15 yaşının altındalar.

Skandalı ortaya çıkaran hastane personeli dün bir açıklama daha yaptı: “Yılda 450-500 hamile çocuk geliyor.”



İstanbul Valisi Vasip Şahin yasal zorunluluğa rağmen bu kayıtların polise bildirilmediği, savcılığın talebiyle sorumlu başhekim yardımcısı ve Sosyal Hizmet Uzmanı için soruşturma izni istendiği, valiliğin ise iki görevli hakkında bu izni vermediği iddialarına dün yanıt verirken korkunç bir gerçekle yüzleştirdi bizi: “...15 yaş altı gebeliklerde zaten kanunen bildirmek zorundayız. Onların tamamı bildirilmiş. 15 yaş üstü 18 yaş altı gebeliklerde eğer cebir şiddet ve birtakım başka türlü baskılar söz konusu ise bu tespit edilebilmiş ise bunların bildirimi zorunlu. Diğerleri şikâyete tabi.”



15 yaşında bir çocuk hamile kalırsa bunu bildirmek zorunlu ama 16 yaşında bir çocuk hamile kalırsa zorunlu değil; şikayete bağlı, bir takım başka türlü baskılar vesaire...

Aklımı kaçıracağım: 15’ten büyük 18’ten küçük çocukların hamileliğine böyle özel bir statü getiren -şikayete bağlayankanun nasıl bir zihniyetin ürünüdür?

Yerin dibine batsın böyle kanun! Bu nasıl bir rezilliktir? O Meclis orada niye var? Sözüm ona Aile Bakanlığı denilen bakanlık ne iş yapıyor?

Bu kanun neden hâlâ değiştirilmiyor?

BİRBİRİMİZİ BULANA KADAR ARAYALIM

Fatih Terim anlattı. Fatih Hoca uzun süredir görüşüp konuşamadığı kadim bir dostuyla karşılaşınca “Seni çok aradım ama bulamadım” demiş. Karşı taraftan öyle bir cevap gelmiş ki adeta dostluğun tanımı niteliğinde: “Birbirimizi bulana kadar arayalım. Zira dostluk bu dönemde en zor bulunan hazine...”

BİRİ YAKIŞIKLI MI DEDİ?!

Ertuğrul Özkök, Cemre Abla’nın (Birand) kitabından yola çıkarak “1960’lı yıllarda bütün yakışıklılar Galatasaraylı mıydı?” diye sormuş ve en yakışıklı 10 Fenerbahçeliyi seçmek için kolları sıvamış.

Ben de gayri ihtiyari Beşiktaşlıları düşündüm, bir çırpıda aklıma şu isimler geldi: Metin Tekin, Slaven Biliç, İlhan Mansız, Utku Yuvakuran, Süleyman Seba, Ricardo Quaresma, Fabri, Serdar Bilgili, Ertuğrul Sağlam, Tolgay Ali Arslan...

Ne dersin Sevgili Ertuğrul Abi, sen hiç o listeyi yapmasan mı acaba?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder