Candaş Tolga Işık BÜTÜN RENKLER HIZLA KİRLENİYORDU...
HABERİ PAYLAŞ

BÜTÜN RENKLER HIZLA KİRLENİYORDU...

Haberin Devamı

Çok zor şartlar altında geçirilen bir sezonun ardından Fenerbahçe şampiyonluğunu ilan etmek üzere... Gel gör ki, bu zor günlerin üstüne bir de başkanı Aziz Yıldırım’ı hapse göndermeye hazırlanan Fenerbahçe camiası aldığı 1 maç ‘seyircisiz’ oynama cezası yüzünden şampiyonluk kutlamasını ertelemek durumunda kalıyor.

* [[HAFTAYA]]

Futbolun tüm renklerinin hızla kirlendiği bu dönemde Beşiktaş Kulübü çok şık bir jeste imza attı ve resmi internet sitesinden Türkiye Futbol Federasyonu’na bir çağrı yaptı: “Bu cezayı erteleyin, ezeli rakibimiz bu coşkuyu taraftarıyla yaşasın.”

*

Beşiktaşlılık zarafetini, asaletini bundan daha güzel yansıtan bir yaklaşım olabilir mi? Okurken tüylerim diken diken oldu...

*

Ancak sonradan öğrendim ki; benim göğsümü kabartan bu açıklama, yine benim gibi kendisine Beşiktaşlı diyen bazı dostlarımı yerin dibine sokmuş!

*

Vay efendim... “Bize ne imiş Fenerbahçe’nin şampiyonluğundan?” “Beşiktaş yönetimi önce e-bilet yüzünden maça gelmeyen kendi taraftarına sahip çıksaymış...” “Fenerbahçe vaktiyle Beşiktaş’a yapılan haksızlıklara sahip çıkmış mıymış ki biz şimdi Fener’e sahip çıkıyormuşuz?” “En son Beşiktaş-Fenerbahçe maçında filanca futbolcu nasıl da Beşiktaşlılara saldırmışmış...”

*
Önce şunu bir anlayalım: Bizler rakibiz, düşman değil! Beşiktaş’ı Beşiktaş yapan en önemli farkı, şartlara ve zamana göre değişmeden dimdik ayakta duran değerleridir. Adına ‘Beşiktaşlılık’ dediğimiz bu değerler manzumesi aleyhinde penaltı verilmediğinde de, hakemi protesto edecek kadar hakikatin peşinde koşmaktır.

*

Beşiktaşlılık, doğruya kendi çıkarlarına hizmet ettiğinde değil, her daim sahip, haksızlığa; sadece kendisine yapıldığında değil kime, neye ve ne zaman yapılırsa yapılsın karşı çıkmaktır! Beşiktaş duruşunu ve tavrını rakiplerinin aynı koşullar altında gösterdiği duruşa bakarak değil, 111 yıldır dimdik ayakta duran Beşiktaşlılık değerlerine göre bakarak belirler. Şeref Bey’den, Baba Hakkı’dan, Süleyman Seba’dan öğrendiğimiz Beşiktaşlılık budur!

*

O yüzden kimse kusura bakmasın, o açıklama ile Beşiktaş, Beşiktaşlılığa yakışanı yapmıştır. Yazanın da düşünenin de aklına yüreğine sağlık.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder