Candaş Tolga Işık ERDOĞAN VE YILDIRIM
HABERİ PAYLAŞ

ERDOĞAN VE YILDIRIM

Haberin Devamı

30 Mart’taki yerel seçimlerde AK Parti yüzde 45 oy alınca, ertesi gün şöyle yazmıştım: “Hiç kimse kusura bakmasın... 17 Aralık sürecine rağmen ortada böyle bir başarı varsa bunun tek sahibi Başbakan Erdoğan’dır.”

[[HAFTAYA]]

AK Partili olmadığım gibi Fenerbahçeli de değilim... Fenerbahçe, başkanının - yöneticilerinin hapse atıldığı, uluslararası turnuvalardan men edildiği bir başka deyişle herkesin “Fener bitti” dediği noktadan çıkıp sezonu şampiyon olarak bitirdi. Ama o gün Başbakan Erdoğan için yazdıklarımı şimdi Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım için de yazmak gerek: “Hiç kimse kusura bakmasın... 3 Temmuz sürecine rağmen ortada böyle bir başarı varsa bunun tek sahibi Aziz Yıldırım’dır.”

*

Birbirlerine benzetilmekten muhtemelen haz etmeyeceklerdir... Ancak iki resim arasında o kadar çok benzerlik var ki... Kullandıkları dilden, hadiselere yaklaşımlarına kadar kitlelerini arkalarında kenetlemede Erdoğan ve Yıldırım olağanüstü benzerlikte bir performans gösterdi. Ve neticede Fenerbahçe’nin şampiyonluğunda da AK Parti’nin son seçim zaferinde de başarıyı getiren en önemli unsur, bu birbirine kenetlenmiş kitlelerin ortak hareketi oldu.

*

Hatırlayalım, Fenerbahçeliler, 3 Temmuz sürecinde ne yapmıştı? Bütün o tapeleri, belgeleri bir kenara koyup Aziz Yıldırım’ın arkasında saf tuttular ve kayıtsız şartsız başkanlarına inandıklarını gösteren bir irade ortaya koydular. Tıpkı 17 Aralık sürecinde AK Parti seçmeninin Erdoğan’ın arkasında durduğu gibi... Kitleleri bu şekilde safları sıklaştırırken Erdoğan ve Yıldırım’ın kriz süreçlerini yönetme biçimi de çok benzerdi. Karşı tarafla müzakere edip, uzlaşmak yerine savaştılar, mücadele ettiler ve hiçbir şekilde taviz vermediler.

*

Dikkat çekici olan sadece benzerlikler değil elbet... Aslında bakarsanız Tayyip Erdoğan ve Aziz Yıldırım arasında öylesine dramatik bir fark var ki insanın yazarken bile boğazı düğümleniyor. Ne mi o? 17 Aralık’ın ‘kazananı’ Tayyip Erdoğan Köşk’e çıkmaya hazırlanırken, 3 Temmuz’un ‘kazananı’ birkaç ay önce yeniden baba olan 62 yaşındaki Aziz Yıldırım bir kez daha cezaevine girmeye hazırlanıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder