Candaş Tolga Işık Erdoğan'ın aklındaki yeni kabine
HABERİ PAYLAŞ

Erdoğan'ın aklındaki yeni kabine

Seçimlerden iki ay önce “Erdoğan’ın kafasında, kazanırsa yeni kabineyi teknokrat ağırlıklı kurmak var” diye yazmıştım.

Erdoğan 24 Haziran’da kazandı ve gündem yeni kurulacak kabinede kimlerin yer alacağı...

Yeni kabinenin teknokrat ağırlıklı olması aslına bakarsanız bir nev-i mecburiyet. Zira yeni sisteme göre bir milletvekili kabineye girerse, milletvekilliğinden istifa etmek zorunda.

Bu da AK Parti’nin Meclis’te bir koltuk kaybetmesi demek. Meclis’in yeni düzeninde her koltuğun ne kadar “değerli” olduğu aşikar. Hal böyleyken Erdoğan kabineye seçeceği milletvekilleri noktasında çok daha fazla seçici olacaktır.

Haberin Devamı

Mayıs başında “Erdoğan’ın kafasında teknokrat ağırlıklı hükümet kurmak var” diyen Ankara’daki Beştepe’ye yakın kaynaklarla görüştüm. Onlar da aynı fikirde.

Unutmayın, AK Partili vekiller için de bakan olmak eskisi kadar “kolay” bir karar olmayacak. Bakanlar kurulunda bir revizyonda bakanlık gittiği an milletvekilliği de gitmiş olacak.

Ankara’da herkes yeni kabinede Binali Yıldırım, Berat Albayrak ve Süleyman Soylu isimlerinin yer alacağına kesin gözüyle bakıyor. Ancak kabinenin geri kalanı nasıl şekillenecek tam bir sürpriz.

Erdoğan iddia edildiği gibi teknokrat ağırlıklı bir kabine mi kuracak yoksa eskisi gibi Meclis ağırlıklı bir bakanlar kurulu mu oluşturacak hep birlikte göreceğiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder