Candaş Tolga Işık Futbol sizlere ömür
HABERİ PAYLAŞ

Futbol sizlere ömür

Şike iddianamesi tamamlandı... Asıl mesele bu noktadan sonra Futbol Federasyonu’nun ne yapacağı... “Mahkeme sonuçlanmadan hiçbir karar verilmemeli...” dediğimizde sözümüzü dinletememiştik. Hatta hatırlayacak olursanız, Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, “İddianame açıklandıktan hemen sonra karar vereceğiz” demişti.

***

Adı üstünde tamamen iddialardan kurulu bir metne bakarak şimdi nasıl bir karar verileceğini çok merak ediyorum.

[[HAFTAYA]]

***

Futbol Federasyonu kurumları ve hukukçularının bağımsız Türk mahkemelerine bu üstünlüğü nerden geliyor anlamış değilim ama görünen o ki Federasyon mahkemeden önce karar verecek. Peki ya Federasyon’un kararı ile mahkeme sonuçlandıktan sonra açıklanan yargı kararı çelişirse ne olacak? Diyelim ki Futbol Federasyonu, “Serdal Adalı şike yaptı” diye karar verip, Beşiktaş’ı küme düşürdü... Bu arada mahkeme süreci başladı. Deliller, ifadeler toplandı. Savunmalar yapıldı ve yargı son tahlilde “Serdal Adalı’nın şikeye karışmadığı anlaşılmıştır” diye bir karar verdi. Ne olacak? Federasyon özür dileyip, Beşiktaş’ı Süper Lig’e geri mi alacak?

Haberin Devamı

***

İddianamede 8 takım şike yapmakla suçlanıyor... İddianameye bakarak karar verilecekse doğal olan sekizini birden küme düşürmek... Sizce Futbol Federasyonu’nda böyle bir babayiğit var mı? Şayet sekizini birden düşüremeyeceklerse... Hangi takımın neden küme düşürüldüğünü, neden düşürülmediğini nasıl açıklayacaklar? “Bu takım az şike yaptı. Bu çok şike yaptı” mı denecek?

***

Ve tabii ki sormadan edemeyeceğim... Telefonda yol tarifi yaptığı için insanlar 5 aydır cezaevinde tutuluyorken dün itibarı ile iddianamede resmen şike anlaşması yapmakla suçlanan İBB eski Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Göksel Gümüşdağ’a neden kimsenin dokunmadığını öğrenebilir miyiz? Başında beri keyfi tutuklamaları eleştiren biri olarak soruyu tersten soracağım: Gümüşdağ dışardaysa, diğerleri neden içerde?

***

Unutmadan... İddianamede Aziz Yıldırım’ın 49 yıldan 132 yıla kadar hapsi isteniyor. Hrant Dink’in katili Ogün Samast için verilen kararı hatırlıyor musunuz? 22 yıl. Münevver’in kafasını testereyle kesen Cem Garipoğlu kaç yıl yemişti? 24 yıl. Böyle adalet olur mu? Oyna, avantaj!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder