Candaş Tolga Işık Güller ''Yeter Artık'' dedi
HABERİ PAYLAŞ

Güller ''Yeter Artık'' dedi

Cumhurbaşkanı Gül’ün veda resepsiyonuna katılmak üzere önceki akşam Çankaya Köşkü’ndeydim. Geçen hafta devlet protokolü ve bürokrasiye verdiği davetin ardından Gül çifti bu kez de sanat, edebiyat, spor ve kültür dünyasından yakın dostlarını son kez ağırladı. İş dünyası tam kadro oradaydı: Ahmet Çalık, Ferit Şahenk, Ahmet Zorlu, Nihat Özdemir, Hasan Arat...

[[HAFTAYA]]

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül resepsiyonda yaptığı konuşmasında “Çankaya’yı herkese açtım” deyince büyük bir alkış aldı. Gül çifti salonda bir tur attıktan sonra gazetecilerle sohbete geçti. Abdullah Gül ilk kez bu kadar açıkça kırgınlığını ifade ediyordu: “Bu son süreçte bir tarafta cumhurbaşkanı olma sürecimde ‘Aman bu adam cumhurbaşkanı olmasın’ diyenlerin, şimdi bana parti kurdurması, başka cephelere çekmesini diğer tarafta da bizim cenahtan yapılan saygısızlıkları gördüm. Herkesten çok AK Partiliyim... Elbette döneceğim.” Gül baş danışmanları Ahmet Ertürk ve Ahmet Sever hakkında çıkan bazı haberler-yazılardan da rahatsızdı: “Çevremdeki herkes nihayet görevini yapıyordu. Profesyonelce işlerini yaptılar. Bazı şeyler atfettiler, aslı astarı olmadığı halde… Bizim cenaha yeni giren veya geçmişi çok iyi bilmeyenler bu konuda ancak günlük konuşurlar.”

Haberin Devamı

Abdullah Gül bütün bu sitem dolu ifadeleri ve bana sorarsanız kızgınlık haline dönüşen kırgınlığını aktarırken ‘partim’ dediği AK Parti’nin yeni Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na sahip çıkmaya özen gösteriyordu: “Ahmet Bey’i siyasete kazandıran benim. Başarılı olacağına eminim, hepimiz destekleyeceğiz.”

Resepsiyona Abdullah Gül kadar hatta belki de daha çok damgasını vuran sözler ise eşi Hayrünisa Gül’e aitti. Hayrünisa Hanım adeta “Yeter artık” derecesinde bir isyanı dile getiriyordu: “Bizi çok üzdüler. Bizi hiçbir şey görmüyor, bilmiyor, farkında değiliz mi sanıyorlar? Her şeyin farkındayız. Abdullah Bey kibarlığından bir şey söylemiyor. Kendisine çok yanlışlıklar, çok saygısızlıklar yapıldı. Bazı günler ben okuyup üzülmeyeyim diye gazeteleri önümden alıyordu. Ben girip hakkında yazılanları okumayayım diye interneti kapattığı zaman oldu.” Hayrünisa Hanım, “28 Şubat döneminde benim başörtümün tartışıldığı günlerde bile bu kadarını görmedik” dedi ve siteminin tonunu bir kademe daha artırdı: “Bir turnusol döneminden geçiyoruz. Herkesin ne olduğu ortaya çıkıyor. Neler yazıldığını gördük. Neler konuşulduğunu da. Bizi en çok üzen de özellikle son yılımızda bizim camiadan, dindar camiadan yapılan saldırılar oldu. Neler yazılıyor, söyleniyor, insan inanamıyor. Şimdi ben de susuyorum, ama fazla susmayacağım; asıl intifadayı ben başlatacağım.”

Haberin Devamı

Filistin halkının ‘intifadayı’ kime karşı başlattığını düşünecek olursak... Gül ailesi, kendilerine saldıran ‘bizim cenah’ diye tabir ettiği gruba intifada benzetmesi ile çok sert bir yanıt verdi. Bundan sonra ne olur bilinmez ama hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı kesin!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder