Candaş Tolga Işık İstanbul Üniversitesi
HABERİ PAYLAŞ

İstanbul Üniversitesi

İstanbul Üniversitesi’nin dün yapılan 2011-2012 açılış törenine katıldım. Başbakan Erdoğan’ın dışında Avrupa Birliği İşlerinden Sorumlu Bakan Egemen Bağış, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve Fatih Terim de oradaydı. Eski rektör Mesut Parlak zamanında da İstanbul Üniversitesi dönem açılışlarına gelmiştim.

[[HAFTAYA]]

Ama böyle üst düzey bir katılımı ilk kez görüyorum. Başbakan’la birlikte YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Vali Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu da törene katıldı.

Haberin Devamı

SÖRFÇÜ AKADEMİSYEN

Başbakan’dan önce üniversitenin araştırma görevlileri adına Araştırma Görevlisi Cihan Akça konuştu. Akça’nın akademisyenlik dışında bir özelliği daha var ki hepimizi şaşırttı: Türkiye’nin uluslararası platformdaki ilk ve tek dalga sörfçüsü... “Türkiye’de ne sörfü?” demeyin. Cihan Akça’nın konuşmasından öğrendik ki Karadeniz dalga sörfü için biçilmiş kaftanmış.

Akça İstanbul Üniversitesi’nin sponsorluğunda büyük işler başarmış. Yakında dünya şampiyonası elemelerine gidecekmiş. Cihan Akça Başbakan’dan destek istedi. Başbakan anında cevap verdi: “Ankara’ya döner dönmez üniversitelere spor faaliyetleri için özel bir bütçe verilmesi hususunda Maliye Bakanı’na talimat vereceğim.”

REKTÖR SÖYLET’İN KARNESİ

Prof.Dr. Yunus Söylet bir tıp doktoru... 1996’da profesör olmuş. Çocuk ürolojisi dalında Türkiye’de en bilinen isim... Söylet üniversitedeki seçimlerde ikinci olmuş, ancak YÖK tarafından Cumhurbaşkanı Gül’e liste başında önerilmişti. Yunus Söylet’in Başbakan’ın aile doktoru olduğu için rektör yapılmak istendiği söylenmişti. Sonuçta Gül onayladı ve Söylet 2009’un ocak ayında rektör oldu. Peki bu süre zarfında ne işler yaptı Yunus Söylet? İşte birkaç satır başı... Kariyer Geliştirme Merkezi ile öğrencilere staj ve iş imkanı sağlanıyor.

Eskiden mesai saati bitince kapatılan kütüphaneler 24 saat çalışmaya başlamış. Öğrencilerin eğitmenleri veya kendi aralarında mesajlaşması, tartışabilmeleri için internet üzerinden ders içerikleri ve yayınları da barındıran “mobil eğitim paketi” hayata geçirilmiş. Mühendislik fakültesi öğrencileri güneş enerjisiyle çalışan bir otomobil yapmış. Klonlama projesine başlanmış. Genetik çalışmalar yapacak bir Teknopark açılıyor. Üniversitenin 5 hastanesi ortak yönetim altına alınmış.

Haberin Devamı

Bilimsel ürün ve yayın sayısı yüzde 24 artmış. Üniversite son 3 yılda dünyadaki en iyi üniversiteler sıralamasında 30 basamak yükselmiş. Ben de bir İstanbul Üniversitesi mezunuyum. Ve okulumda olup biteni yakından takip ediyorum. Şu kadarını söyleyeyim ki Prof. Dr. Yunus Söylet’in 3 yıla yakın bir süre içinde yaptıkları fazlasıyla kayda değer... Başbakan’ın aile doktoru mu değil mi bilmem, ama adam çalışıyor arkadaş.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder