Candaş Tolga Işık İyi belediyecilik oy getirir mi?
HABERİ PAYLAŞ

İyi belediyecilik oy getirir mi?

24 Haziran’da Güneydoğu’dan çıkan oylarla ilgili yorumlar muhtelif.

Kimine göre vatandaş bölgedeki güvenlik sorununun faturasını HDP’ye kesti, kimine göre bölgede oy kullanan güvenlik personeli sayısındaki artıştan kaynaklanan bir değişim, kimine göre ise bölgedeki kararlı terörle mücadele politikası iktidar partisinin işine yaradı.

Hiçbiri doğru olmayabilir, hepsi doğru da olabilir. Önceki gün sohbet etme fırsatı bulduğum bölgede HDP’ye yakınlığıyla bilinen güçlü bir ailenin temsilcisi ise çok farklı bir izahat yaptı.

Haberin Devamı

“Kim ne derse desin, insanları belediye hizmetleri etkiledi...” dedi. Güneydoğu’da kayyuma atanan belediyelerden bahsediyordu. “Demokratik anlamda hepimizin karşı çıktığı bir durum bu kayyum belediyeler ama yukarıda Allah var, adamlar bizim HDP’li belediyelerin yakınından bile geçemeyeceği şekilde belediyecilik hizmetlerine abandılar. 30 yıldır aynı mahallede yaşıyorum, ben demiyorum bizim hanım diyor bizim mahalle hiç bu kadar temiz olmamıştı.”

Sohbet ettiğim kişi bölgenin hatırı sayılır ailelerinden birinin mensubuydu. Ve HDP’li olduğunu saklamıyordu. Hal böyle olunca gayriihtiyari sordum: “Sizin oyunuzu değiştir mi bu?”

“Benim oyumu değiştirmedi, değiştirmez ama hanımın oyunu değiştirdi” dedi ve espriyi patlattı: “Ailedeki diğer kadınlara korkudan soramıyorum.”

“İyi belediyecilik oy getirir mi?” önemli bir soru... Cevabını kısa bir süre sonra göreceğiz: Unutmayın önümüzdeki yılın başında yerel seçim var.

HABERİNİZ OLSUN ENGİN, “ERTUĞRUL GAZİ” DEĞİL!

Ertuğrul Özkök'ten öğrendim, “Diriliş Ertuğrul” dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan’ın eşi Neslişah Alkoçlar doğumunu Los Angeles'ta yapmaya karar vermiş.

Biraz bakındım bilhassa sosyal medyada ve forumlarda Engin’e ne hakaretler ne küfürler...

Ne ikiyüzlülüğünü bırakmışlar adamın ne sahtekarlığını. Arkadaşlar şimdi ellerinizdeki o telefonları sakince yere bırakın ve beni dinleyin. Engin Altan “Ertuğrul Gazi” değil! Bir dizide Ertuğrul Gazi rolünü oynuyor sadece! Tamam? Anlaştık mı?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder