Candaş Tolga Işık İyi niyet Muazzez Ersoy'a kısmet!
HABERİ PAYLAŞ

İyi niyet Muazzez Ersoy'a kısmet!

Angelina Jolie: Birleşmiş Milletler ‘iyi niyet’ elçisi... Faaliyetleri: İç savaşın ardından Sierra Leone ve Tanzanya'ya gitti. Kamboçya’ya gitti, mültecilerle görüştü. Pakistan’a gitti. Afgan mülteciler için 1 milyon dolar bağışladı. Tayland’a gitti. Tham Hin adlı mülteci kampını ziyaret etti. Ekvator’da Kamboçyalı mültecilerle buluştu. Kenya’da Sudan’dan gelen mültecilerin kaldığı Kakuma mülteci kampına gitti. Namibya’da Angolalı mültecilerle de buluştu. Tanzanya’ya gitti. Kongolu mültecilerle buluştu.

Haberin Devamı

Sri Lanka’ya uzun bir yolculuğa çıktı. BM hastanelerinde gönüllü görevli olarak çalışmak için Rusya’ya ve Kuzey Kafkasya’ya gitti. Ürdün’de Iraklı mültecilerle görüştü. Mısır’da Sudanlı mültecileri ziyaret etti. Çad’ta Darfur’dan kaçan mültecilerle görüştü. Tayland’da Afgan mültecilerle buluştu. Pakistan’daki depremden 1 hafta sonra Kaşmir’deydi. Çad ve Darfur’daki üç yardım kuruluşuna 1 milyon dolar bağışladı. Hindistan'da Afgan ve Birmanyalı mültecilerle buluştu. İç savaş sürerken Suriye’ye gitti. Her gün bombaların patladığı, kan gölüne dönen Irak’a tam 3 kez gitti.

[[HAFTAYA]]

Irak’ta Iraklı mültecilerle buluştu. Suriyeli mültecilerin kaldığı kampı ziyaret etmek için Türkiye’ye geldi. İçişleri Bakanı ile görüştü. Amerikan kongresinin üyeleriyle Washington’da lobi yapmaya başladı. Sadece geçen yıl kongre üyeleriyle 34 kez buluştu. Angelina Jolie, Noel ve yılbaşı tatillerini mültecilerle geçirmeyi tercih ediyor. En son Kosta Rika’da Kolombiyalı mültecilerleydi. Ondan önceki sene ise Beyrut’ta genç mültecileri ve Lübnan’ın başkentindeki kanser hastalarını ziyaret etti.

Muazzez Ersoy: O da Birleşmiş Milletler ‘iyi niyet’ elçisi... Faaliyetleri: Ankara Çubuk belediyesinin Somalili mülteciler için organize ettiği etkinliğe katıldı. Program kapsamında elleriyle turşu kurdu. Somali’den gelen mültecilere de turşu ile ilgili bilgi verdi. Hazırladığı turşunun gerekli olgunluğa gelmesinin ardından açık arttırma ile satılacağını kaydetti. Bu mudur? Vallahi budur! Muazzez Ersoy yılbaşı tatilleri için 2 yıldır Kıbrıs’ı tercih ediyor. Yalnız bu yılbaşı Afyon’da sahneye çıkacak!

Haberin Devamı

Elalemin iyi niyet elçisi Ay’a, bizimkisi...

O zaman hep beraber söyler miyiz? Beraber yürüdük biz bu yollarda...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder