Candaş Tolga Işık Kim kimin uşağı?
HABERİ PAYLAŞ

Kim kimin uşağı?

Gazze’de ölü sayısı 100’ü aştı: 24’ü çocuk, 10’u kadın... Yaralı sayısı 1000’i aştı: 260’ı çocuk, 140’ı kadın...

*
Dünyanın her tarafında insan hakları ve demokrasi havarisi kesilen Amerika, iş İsrail’e gelince her türlü zulme seyirci kalmakla yetinmeyip, destekçi oluyor!

*

Peki, neden... Neden Amerika İsrail’in cinayetlerine göz yumuyor?

*

[[HAFTAYA]]

Bu sorunun cevabını Harvard Kennedy School of Government’ın Dekanı Stephen Walt ve Chicago Üniversitesi’nden John Mearsheimer’in 2006’da yayınladıkları 83 sayfalık rapordan alıntılarla verelim:

Haberin Devamı

*

ABD’deki dolar milyarderlerinin yüzde 50’si Yahudi... İsrail lobisinin 1990’dan beri yaptığı seçim bağışı miktarı 56.8 milyar dolar. (Not: Toplamda 2 milyar dolardan fazla harcanan en son başkanlık seçimlerinde Obama’nın partisi Demokratlar’ın kampanya gelirlerinin yüzde 60’ı, Cumhuriyetçilerin ise yüzde 35’i İsrail lobisinden elde edildi.)

ABD’de irili ufaklı 51 İsrail destekçisi lobi teşkilatı var. Amerika’nın en güçlü 3 lobisinden biri İsrail’in çıkarı için çalışan AIPAC. Bunun yanısıra ADL, American Jewish Congress, Israel Policy Forum, American Jewish Committee gibi etkin lobi örgütleri de milletvekili ve senatörleri 7 gün 24 saat markajda tutuyor. Öyle ki AIPAC’in eski patronu Steve Rosen, “Seçilmek isteyen bir ABD’li siyasetçinin İsrail karşıtı söylemlerde bulunması siyasi intihar olur.

Şu elimdeki boş mendile bakın. 24 saat içinde size bu mendili üzerinde 70 ABD’li vekilin imzasıyla geri getiririm” diyebiliyor. 1973’deki Arap-İsrail Savaşı’nın ardından ABD, İsrail’e hiçbir ülkeye yapmadığı kadar yardım etti. Her yıl İsrail’e 3 milyar dolar yardım yapılıyor. Önemli basın organlarında 61 İsrail yanlısı yazar varken, İsrail karşıtlarının sayısı 5’te kalıyor. CNN International’da İsrail’i eleştiren haber çıktığında 1 saat içinde 6 bin protesto maili yağıyor. 3 büyük TV kanalının, 4 büyük film şirketinin CEO’su Yahudi; New York Times başta olmak üzere ülkenin en büyük yayın grubu yine İsrail lobisinin kontrolünde... Bu arada ABD’deki önde gelen üniversitelerde profesörlerin yüzde 20’si, büyük hukuk firmalarında çalışan avukatların yüzde 40’ı, yazar ve yönetmenlerin yüzde 59’u, ‘ABD’nin en önemli 200 entelektüeli listesindeki’ aydınların 100’ü İsrail lobisinin mensubu...

*

Bilmem anlatabildim mi? Hal böyle olunca İsrail ne yaparsa yapsın Amerika sınırları içinde bir türlü ‘haksız’ olamıyor!!!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder