Candaş Tolga Işık Latin Amerika'da sıradan bir gün...
HABERİ PAYLAŞ

Latin Amerika'da sıradan bir gün...

Darbe girişimleri, suikastlar, yasadışı müdahalelerişbirlikleri... Latin Amerika’nın tarihine dair en güzel özeti Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales yapmıştır: “Dünyada darbe olmayacak tek ülke Amerika Birleşik Devletleri’dir. Çünkü bir tek orada Amerikan büyükelçiliği yoktur.” Amerikan dış politikasının temeli şudur: Sömüremediğin ülkeleri sindir. Sömürmek için ne gerekiyorsa yap. Böl, parçala hatta yok et! Maduro’yu indirmek için her türlü yolu deneyen Amerika dün son kozunu oynadı: Satın aldığı siyasetçiler, ordu mensuplarıyla askeri darbe girişimine kalkıştı. Venezuela’daki görüntüleri seyrederken insan ister istemez empati kuruyor.

Haberin Devamı

Zira 17-25 Aralık’la başlayıp 15 Temmuz’la biten süreçte devletin içine sızan Amerika destekli bir terör örgütü aynı senaryoyu Türkiye’de de sahneye koymak istemişti. Sokaklara dökülüp tankların karşısına dikilen milyonlarca vatandaş sayesinde başaramadılar. Çok şükür ki Mısır’da yaptıklarını Türkiye’de yapamadılar. 2019 yılında dünyanın bir başka yerine Amerika yine darbe yapmaya kalkarken ne acıdır ki artık bu durum dünyanın her tarafında son derece sıradan bir gelişmeymiş gibi karşılanıyor. Dün Türkiye’de bugün Venezuela’da...Kim bilir yarın nerede Amerikancı bir darbe girişimi olacak?

TÜKETİM ÇÖPLÜĞÜNÜN DAYANILMAZ KOKUSU

Adını bile zikretmek istemiyorum. Neden mi? Prensip olarak; üretmeyen kişiden hiç hazetmem. Üretmeyen insan benim için bir tüketim çöplüğüdür. Sosyal medyada ‘neden’ ve ‘niçin’ şöhret olduğunu bir türlü anlamadığım, anlamak için de uğraşmayacağım bir kişinin, uçakta mastürbasyon yaparken çektiği görüntüleri yanlışla paylaşması da tüketim çöplüğünden yayılan pis kokuyu daha dayanılmaz hale getirdi. Lakin acı olan ne biliyor musunuz? Bu kişiyi tam 3 milyon insan takip ediyor! Sahneye çıktığı mekanlarda kuyruk oluyor. Reklamını yaptığı markaya insanlar akın ediyor. Gördüğü tepki kendine ders olur mu bilmem. Ama asıl, böyle bir zihne gösterilen ilgi var ya ilgi... Esas sana bu dert olsun Türkiye!

RAMAZAN PİDESİ LÜKSE GİRER Mİ HOCAM?

Haberin Devamı

Ekmeğin fiyatı İstanbul’da 1 buçuk lira. Fırıncılar Odası yaklaşan Ramazan ayı öncesi bu yılki Ramazan pidesi fiyatını açıkladı: 3 lira. (İstanbul) Bu da şu demek; bir Ramazan pidesi 2 ekmek fiyatına satılacak. Özellikle dar gelirli vatandaş için bir adet Ramazan pidesi yemek için 1 ekmekten vazgeçmek gerekecek. Nihat Hatipoğlu Hoca henüz programa başlamadı ama ben şimdiden sorumu hazırladım: Hocam Ramazan pidesi yemek lükse girer mi?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder