Candaş Tolga Işık Mahkeme kadıya mülk değildir
HABERİ PAYLAŞ

Mahkeme kadıya mülk değildir

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu’nda 5 bakanın görevi değişirken, 6 yeni isim kabineye dahil oldu. Bu pek de “küçük çaplı” sayılmayacak değişimle AK Parti 2019’daki cumhurbaşkanlığı seçimine gidecek kabineyi de belirlemiş oldu.



Revizyondaki en büyük sürpriz Nabi Avcı, Akif Çağatay Kılıç ve Mehmet Müezzinoğlu gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok yakın 3 ismin bakanlık koltuğunu devretmesi...

Özellikle Müezzinoğlu, Erdoğan’a bağlılığı ve her daim verilen görevi layıkıyla yerine getirişiyle tanınan önemli ve parti içinde de tesirli bir isim. İstanbul İl Başkanlığı’ndan gelen Müezzinoğlu’nun, Erdoğan tarafından 2019 seçimlerine yönelik olarak partinin teşkilat tarafında ağırlığını koyması bekleniyor.



En az bu 3 ismin bakanlığı devretmesi kadar büyük bir sürpriz de en zorlu dönemlerde Adalet Bakanlığı gibi ateşten bir gömleği giymiş olan Bekir Bozdağ’ın da bu bakanlıktan alınıp başbakan yardımcılığına getirilmesi...

Zira unutmayalım ki adalet ve milli savunma bakanlıkları devletin en önemli iki kurumudur.

Bu iki bakanlıkta da bakan değişikliği yapıldı. Bunun altında nasıl bir strateji var hep birlikte göreceğiz.



Sürprizlerle dolu kabine revizyonunun en dikkat çeken hamlelerinden biri de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koltuğuna Eşref Fakıbaba’nın oturması oldu. Fakıbaba Şanlıurfa başta olmak üzere tüm bölgede çok sevilen ve belediye başkanlığından beri yaptığı icraatla takdir edilen bir isim. Erdoğan ve Yıldırım 2019’a giderken bölgede daha etkin ve üreten bir bakan görmek istiyorlar. Bu anlamda bakanlıktaki bu kan değişimi doğru bir tercih gibi görünüyor.



MHP’den AK Parti’ye keskin bir dönüşle geçiş yapan Tuğrul Türkeş’in bakanlıktan alınmasını ve yıllardır bakanlık bekleyen Burhan Kuzu’nun yine bakan yapılmamasını da buraya not ederek bitirelim.



Siyasette koltuklar gelir, geçer...

Mahkeme kadıya mülk değil, mühim olan yaptığın işlerle hatırlanmak. Oturduğun koltuktan almak yerine o koltuğa ne kattığına bakmak.

Kabine değişikliği ülkemize hayırlı uğurlu olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder