Candaş Tolga Işık Mesele kimin nerede malı olduğu değil!
HABERİ PAYLAŞ

Mesele kimin nerede malı olduğu değil!

Türkiye, ilişkilerdeki mütekabiliyet esasına göre Amerika’nın içişleri ve savunma bakanlarının Türkiye’deki mal varlıklarını dondurdu.

Birkaç muhalif kalem, “Adamların burada malı mı var ki donduruyorsun?” diyerek eleştirmiş. Saçma. Kusura bakmayın da bizimkilerin orada malı mı vardı ki dondurdular? Türkiye sonuna kadar haklı olduğu bu meselede büyük devlet oluşuna yakışan ve gereken adımı atmıştır.

3800 LİRALIK TERLİK

Türkiye ekonomisinin belki de en büyük riski cari açık. Ekonomi yönetimi 55 milyar doları bulan bu büyük riske dair şu soruya cevap arıyor: “Nasıl düşürürüz bu cari açığı?” Cari açık nasıl düşürülür tartışmasını iktisatçılar yapadursun ben size nasıl düşürülmeyeceğini söyleyeyim: 3 bin 800 liralık ithal terlik satın alarak.

Haberin Devamı

He şunu da söyleyebilirsiniz: “Parası var kardeşim sana ne? İnsanlar çalışıyor, kazanıyor, harcıyor...” Allah daha da versin. Herkes daha çok çalışsın, daha çok kazansın ama ne olur ülke ekonomisi böylesine kritik bir virajdan geçerken daha dikkatli harcasın. Kendileri için değil, memleketleri için.

TÜRKİYE TURİST İÇİN ŞU ARA SUDAN UCUZ

Önceki gün bir İspanyol arkadaşım aradı. Türkiye’ye gelmiş. “Görüşelim” dedi. “Çok sevinirim” dedim. O arada Türkiye’ye gelme sebebini sordum. “Kız arkadaşımla tatile çıkacaktık. Türkiye’ye mi gelelim, İtalya’ya mı? diye düşünürken Türkiye’deki döviz kurunu öğrendik, geldik. İyi ki de gelmişiz. Çok uygun bir bütçeyle harika tatil yapıyoruz” dedi. Önceki akşam İstanbul Boğazı’nda balık yemişler 40 Euro ödemişler. Muhteşem bir tatil köyünde iki gün kalmışlar 200 Euro ödemişler. Döviz kurundan dolayı şu aralar Türkiye’de tatil yapmak özellikle Amerikalı ve Avrupalı turist için sudan ucuz. Düşünsenize Paris’in en güzel yerinde iki kişi yemek yiyorsunuz 40 TL ödüyorsunuz, Miami’de tatil yapıyorsunuz 200 TL. Allah’ım bir gün biz de görecek miyiz bu günleri?!

Sessizce konuşan ölüler...

“Topraklarımızda dişe dokunur bir şey söylemeksizin gevezelik eden pek çok canlının yanı sıra, sessizce konuşan pek çok ölü bulunmaktadır.” (E. Galeano)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder