Candaş Tolga Işık MHP erken seçim istemiyor
HABERİ PAYLAŞ

MHP erken seçim istemiyor

Haberin Devamı

Bahçeli’nin kurmaylarından biriyle konuştum dün...

Çok net bir ifadeyle “Genel başkan kararı henüz vermedi ancak partinin erken seçime bakışı şu an için olumsuz” dedi.

Sıraladığı gerekçeleri bizzat kaynağın ağzından yazıyorum:

1- Anketlerde oylarımız toparlanıyor. Biraz daha zamana ihtiyacımız var.

2- Kayyumdaki belediyeler seçim olursa tekrar HDP’ye geçebilir. Terörle mücadelenin yoğunlukla yapıldığı bu dönemde buna izin verilmemeli.

3- AK Parti’yle yapacağımız ittifakın parti tabanına anlatılması ve tam destek sağlanması için biraz daha zamana ihtiyacımız var.



MHP adına son kararı Bahçeli verecek. Ancak hiç şüphe yok ki erken seçim kararında esas belirleyici Erdoğan’ın kararı olacak.

Ankara kulislerine en hakim gazetecilerden Abdulkadir Selvi’nin dünkü yazısından öğrendiğimiz o ki; Beştepe’de ve AK Parti genel merkezinde erken seçime dair bir çalışma yok.



Kaldı ki AK Parti adına cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili son derece olumlu görünen anketler belediyeler noktasında bir o kadar olumsuz.

Özellikle büyükşehirlerdeki oy kaybı hala toparlanmış değil.

Hal böyleyken büyükşehirleri kaybetme riskini göze alıp erken seçim kararı alınma ihtimali çok düşük.



Siyasette her şeyin bir günde değişebildiğini biliyoruz. O yüzden yine de büyük konuşmamakta fayda var. Ama bugün için görünen şu: erken bir seçim ihtimali çok uzak.

TİVİTLER VE REYTİNGLER ARASINDAKİ UÇURUM

Gülse Birsel’in Star TV için yaptığı son dizisi “Jet Sosyete”yle ilgili Twitter’da öyle bir rüzgar esti ki daha diziyi seyretmeden hiç seyretmesem mi acaba dedim. Sonra vakit bulup diziyi seyrettim. Başıma bir şey gelmeyecekse ve tivit aleminin yüksek müsaadesiyle(!) itiraf etmek zorundayım: Ben çok beğendim. Sonra dizinin reytinglerine baktım, çok beğenme konusunda yalnız değilim! Reytingler de müthiş. Psikiyatristler, toplum bilimciler bunu nasıl açıklar bilmiyorum ama insanımızın sosyal medyadaki ruh haliyle gerçek hayat arasında fark yok, uçurum var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder