Candaş Tolga Işık MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın: Ülkü Ocakları'nı uykudan uyandıracağım
HABERİ PAYLAŞ

MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın: Ülkü Ocakları'nı uykudan uyandıracağım

Haberin Devamı

BUGÜNKÜ MHP’NİN BİR İDDİASI YOK

İddianız nedir? Neden MHP’ye genel başkan adayı oldunuz?

Türkiye’de bir muhalefet boşluğu var. Ülkenin bir iktidar alternatifi yok. Bu alanda en güçlü aday MHP... MHP bulunduğu alan ve hitap ettiği kitle itibarı ile iktidarı AKP’den alabilecek en güçlü parti. Bunu CHP yapamaz. Ben de bu iddiayla aday oldum.

Devlet Bahçeli’nin yapamadığı neyi yapabileceksiniz?

AKP’nin şu anda dayandığı genel büyük seçmen kitlesi muhafazakar, dindar özellikleri olan seçmen...MHP yıllarca bu seçmenden oy aldı. Fakat zaman içinde yapılan hatalar bu seçmeni AKP’ye kaydırdı. MHP, siyaset dilini ve üslubunu yeniden düzenleyebilirse bu seçmeni yeniden kazanabilir. Bunun için sahaya inen, halka dokunabilen, iddiası olan bir parti haline dönmek gerek.

Şu an iddiası yok mu MHP’nin?

Şu anda öyle bir görüntüsü yok. Halk öyle algılamıyor. Bütün kamuoyu araştırmaları da bunu doğruluyor. Bunun için bir liderliğe ihtiyaç var. Ben kendi yapım itibarı ile bu liderliği yapabileceğimi söylüyorum. MHP’yi ciddi bir ‘toplama merkezi’ haline getireceğim. Bir seferberlik başlatıp bütün MHP’lileri partiye geri kazandıracağım. Geçmişte 1 gün bile MHP’de bulunan herkesle kucaklaşacağız.

[[HAFTAYA]]

Şunu merak ediyorum: AK Parti son seçimlerde yüzde 50 oy aldı... Türkiye’de bir iktidar alternatifi arayışı olduğunu neye dayanarak söylüyorsunuz?

AKP’ye oy veren kesimlerin çok önemli bir kısmı son dönemde artan otoriter ve baskıcı tavra karşı bir alternatif arayışına girdi. Bunu görüyorum. Özellikle seçimlerden sonra AKP freni boşalmış otomobil gibi yokuş aşağı gidiyor... Sağa sola çarpa çarpa memleketin en önemli sorunlarının hemen hemen hepsinde büyük hatalar yapıyorlar. Halk da bunu görüyor. En son şu 29 Ekim yürüyüşlerinde yaşananlara bakın! Hiçbir toplumsal hareket böyle baskıcı bir anlayışla durdurulamaz. Türkiye’yi bir polis devletine dönüştürmeye çalışıyorlar. Bunda da belli oranda başarılı oldular. İnsanları korkutarak konuşmalarına, sorgulamalarına engel oluyorlar. Halk bir arayışta... İş o ki MHP’yi bu arayışa cevap verebilecek bir kimliğe büründürebilelim.



ESKİ BAKAN

Koray Aydın, 5 Aralık 1955’te Trabzon’da doğdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Fakültesi'ni bitirdi. 19. Dönem Trabzon ve 21. Dönem Ankara Milletvekilliği ile Bayındırlık ve İskân Bakanlığı yaptı. Halen MHP’den Trabzon milletvekili olan Koray Aydın evli ve 3 çocuk babası.

30-45 YAŞ ARASI MİLLİYETÇİLERE YÖNELDİM

Şu anki MHP neden bu arayışa cevap veremiyor?

Kadroları yetersiz. Liderlik sorunları var. Ortaya koyduğu siyasi duruş bugünün gerçekleri ile örtüşmüyor. MHP toplumsal muhalefeti örgütleyemiyor. Ben ve ekibim bunu yapabiliriz.

Ekibinizde kimler var?

MHP, 43 yıllık siyasi birikimi olan bir hareket. Partinin içinde ve dışında birçok değerli beyin görev bekliyor... Çok zengin bir kadromuz var. Hali hazırda kendi sahasında başarılı birçok isimle görüşüyorum. Bunları MHP’nin beyin takımına katmaya çalışıyorum. Özellikle genç beyinlere yöneldim. 30-45 yaş arası bir çok değerli isimle görüştüm ve anlaştım.

Kimler mesela?

Şu an isim söylemek için erken...

BAHÇELİ’NİN ÜLKÜ OCAKLARI’NI ‘TUTTUĞU’ FİLAN YOK

Devlet Bahçeli’nin Ülkü Ocakları üzerindeki etkisi ve ülkücü gençleri ‘kontrol ediyor’ olması çok takdir ediliyor. Siz genel başkan olursanız nasıl bir Ülkü Ocakları olacak?

Toplumsal olaylarda gençlik dahil tüm kesimlerin tepki vermeyen halini yadırgıyorum. Bu demokrasinin ruhuyla bağdaşmıyor. Bu “Ülkü ocakları sokakta yok...” lafına da ayrıca çok kızıyorum. 80’den sonra sokakta kim var ki? Devlet Bey’in ülkü ocaklarını tutuyor, kontrol ediyor olduğu iddiasına gelince bu da doğru değil. 91-95 arası PKK’nın hortladığı dönemdi, ülkü ocakları sokağa indi mi? O dönem Devlet Bey mi vardı? Türkeş Bey vardı. Bakın Erdal İnönü’nün o dönem bir lafı vardır... Diyor ki “MHP bu olayları istismar etme yoluna girseydi birinci parti olurdu.” İnönü, Türkeş Bey’e yönelik övgü dolu sözler söylemişti. Demem o ki bu durum Devlet Bey’e özgü bir şey değil. Bu Türkeş Bey’in başlattığı Devlet Bey’in devam ettiği yarın benim de devam edeceğim bir çizgi. Geçmişten beri kardeş kavgası çıkmasın diye fedakarlıkta bulunan kesim hep milliyetçiler olmuştur. Bu bizim milliyetçiliğimizin gereğidir. Sanki sokağa çıkmaya meraklı gruplar var da Devlet Bey onları tutuyor diye bir algı yanlış...

Ülkü Ocakları’nın şu anki halinden memnun musunuz?

Değilim. Ülkü Ocakları uyuyan bir dev... Ben uyandıracağım. Genel başkan olduğumda göreceksiniz Ülkü Ocakları’na tarihinin en faal dönemini yaşatacağım. Orası bir sivil toplum örgütü. Ülkü Ocakları özellikle üniversitelere yönelik olarak vatan-bayrak sevgisinin, din ve mukaddesatlarının sevgisinin gençlere öğretildiği bir kültür yuvası haline dönüşecek. Buradan yetişen gençler milli kimliklerine sahip çıkacak. Bu milletin bir adı var. Türk milleti! O adı haykıracak gençlere ihtiyaç var.

MAĞDUR OLAN KÜRTLER DEĞİL TÜRKLER

Türkiye’de Kürt sorunu var mı?

Hayır yok. Bir terör sorunu var. Kaldı ki şu an Türkiye’deki gerçek mağdur Kürtler değil Türklerdir. Atatürk “Ne mutlu Türküm diyene” demiş olana dememiş. Şu anda ortak değerlerimize değil farklılıklarımıza vurgu yapan bir üslup var. Bu kışkırtıcı bir üslup...Türk milletini kışkırtmaya çalışıyorlar. Türkler sabrediyor. Bir gün bu kışkırtmanın biteceğine inanarak. Bu coğrafyada insanları etnisiteye dayanarak ayrıştırmak bir felakettir.

HAKKARİ’YE GİTMEDEN OY ALAMAZSINIZ

MHP Hakkari’de neden yok?

Devlet Bey’in siyaset üslubundaki hatalardan dolayı yok... Parti orada tabela partisi... Oysa 1999’da Muş Belediyesi MHP’deydi. Ağrı’da, Bitlis’te, Van’da, Adıyaman’da, Urfa’da milletvekilimiz vardı. Diyarbakır’ı kıl payı kaçırmıştık. Oralara gidip vatandaşla çay içmezseniz oy alamazsınız... Benim projelerim var. Hakkari’de de olacağım Diyarbakır’da da...

En son ne zaman gittiniz Diyarbakır’a?

Bakan olduğum dönemde gitmiştim en son...

AÇLIK GREVİ YAPANLA CANLI BOMBA AYNI

Açlık grevleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

İnsan vücudunu silah olarak kullanmaya çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız. Üzerine bomba koyup patlatan anlayış neyse, insanları açlık grevlerine zorlayarak onun aklını, iradesini elinden alıp robotlaştırarak bir silah haline dönüştürerek kullanmak da o... Bunu planlayanların ne kadar acımasız olduğunu herkes görsün. Bunların canlı bombadan hiçbir farkı yok. Bir de insani boyutu var tabi... Devletin buna müdahale edip bu insanların birilerinin talimatı ile ellerinden alınan yaşam haklarını iade etmesi gerekir. Bu şekilde bir eyleme izin vermemeli...

Genel başkan seçilirseniz ilk ne yapacaksınız?

Partide seferberlik ilan edeceğim. Derhal bir tüzük çalıştayı yapacağım. MHP tüzüğünde ne kadar antidemokratik madde varsa hepsini çıkartacağım. Tüzüğümüzde siyasi partiler yasasına aykırı maddeler bile var. Bunlar demokratik bir ülkede faaliyet gösteren bir partiye yakışmıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder