Candaş Tolga Işık Milli takım ne kadar milli?
HABERİ PAYLAŞ

Milli takım ne kadar milli?

Televizyon yorumcusu kravatlı abilere göre milli takımın en büyük sorunu Fatih Terim. (ve maaşı) Duyan da Fatih Terim’den önce her turnuvada Avrupa Şampiyonu oluyorduk, Terim’den bir kurtulsak ertesi yıl Dünya Kupası’nı kaldıracağız zanneder.

[[HAFTAYA]]

Siyasetin, ekonominin, eğitimin sorunu neyse futbolunki de farklı değil: Sistemsizlik! Futboldaki daha büyük trajediyse anlık başarılar veya başarısızlıklar üzerinden galeyana gelmek suretiyle harekete geçirilen sistemsizliğin adeta bir sistem haline dönüşmüş olması.

Haberin Devamı

Fatih Terim’in hiç mi kabahati yok? Var elbette... ‘Türkiye Futbol Direktörü’ diye dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan bir görevle daha da vahimi bir misyonla ortaya çıkarsan memleketin herhangi bir yerinde halı sahada kaçırılan golden bile sorumlu tutarlar adamı. Hoca, takım elbiseye ve takım elbiselilere yaklaştıkça futboldan uzaklaşıyor! Kampta futbolcular birbirinin ağzına silah sokuyor, hocanın haberi olmuyor. Terim’in öğrencileri eskiden sahaya çıktıklarında gözleri toptan ve kaleden başka bir şeyi görmezdi. Fatih Hoca’nın en büyük alameti farikası da bu motivasyon gücü, bu disiplindi!

Peki şimdi? Milli takım hayati bir maça çıkacak, başlama vuruşundan 10 dakika önce kalecimiz tribündeki serserilerle laf dalaşına girip maçı terk ediyor. Faturanın tamamını Hoca’ya kesip, Türkiye’nin bunca yılda çıkarabildiği tek uluslararası marka değeri taşıyan teknik direktörü bitirmek adına yazmıyorum bunları...

Kaldı ki Türk futbolunun zerre kadar kurtulma ihtimali kaldıysa o ihtimali yaşatan en büyük ‘umut’ hâlâ Fatih Terim’dir. Futbolu içinde bulunduğu kuyudan çıkarmak için Fatih Terim’in maaşından-tazminatından öte yüzleşmemiz gereken Türkiye gerçekleri var.

10 şutundan 8’i kaleyi tutturamayan bir santraforlarla, kademe anlayışını gece kulübünde unutan savunmacılarla, egoları yeteneklerinden büyük orta saha oyuncularıyla değil Avrupa’ya Üsküdar’dan Kabataş’a gidemezsiniz. Diyorlar ki “Kulüpçülük milli takımı bitirdi. Milli Takım, ‘milli’ olma hüviyetini her geçen gün daha da kaybediyor.” Kusura bakmayın ama militanlığın aklıselimin her türlüsünü bloke ettiği, kamplaşmanın zirve yaptığı bir toplumda hangi kurum ‘milli’ kaldı ki ulusal futbol takımız kalsın?

Haberin Devamı

Milli Takım artık maçlarını İstanbul’da oynamayacakmış. Ben razıyım...

Dua edelim de Türk Milli Takım’ı maçlarını Türkiye’de yapamaz hale gelmesin!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder