Candaş Tolga Işık Neden sonuç hep ya zafer ya da hezimet olmak zorunda?
HABERİ PAYLAŞ

Neden sonuç hep ya zafer ya da hezimet olmak zorunda?

Henry Kissenger diplomaside referans eserlerinden biri olarak bilinen “Diplomasi” adlı kitabında der ki birileri masadan zafer ya da hezimet duygusuyla kalkıyorsa bilin ki o masada bir anlaşma ve en nihayetinde diplomatik açıdan bir kazanan yoktur.

Diplomaside böyle keskin, sert ifadelere yer yoktur. Diplomatik başarı tek taraflı değil, herkesin bir şekilde kazandığı bir masa yaratmaktır. Hayatı futbol taraftarı kafasıyla yaşayan, her hadiseyi maç seyreder gibi takip eden bir millet olarak bize çok uygun bir ruh hali değil bu tabii!

Haberin Devamı

Suriye operasyonu sonrası ABD'yle yaşadığımız sürece bir baksanıza! Kimine göre rezil olduk kimine göre büyük bir zafer kazandık. Peki gerçek hangisi? Her zamanki gibi hiçbiri! Durum şu: İstediğimizi kısmen aldık bu arada tabii ki taviz de verdik.

Bütün bu gürültüye kulağınızı tıkayıp kafa yormamız gereken konu Suriye’de bundan sonra nasıl bir pozisyon alacağımız. Esad’la barışacak mıyız? ABD ve Rusya'yla müttefik olan YPG’yi ne yapacağız? 4 milyon Suriyeli ne olacak?

ABD'yle anlaşınca konu kapanmış olmuyor!

Suriye'de hakim güç artık Rusya! Ve şunu çok iyi biliyoruz ki Rusya Suriye iç savaşının başından beri Esad’ın arkasındaki en büyük destekçiydi.

Bu pozisyonunu da koruyor. YPG kısmı ise daha can sıkıcı. YPG dünyadaki ilk temsilciliğini Moskova’da açtı. Rus devleti ABD gibi açıktan müttefik ilan etmedi ama Suriye’de YPG’yle çok yakın çalışıyor.

Hal böyleyken Türkiye'nin hem Esad düşmanı olup hem YPG’yi terör örgütü kabul edip hem de Suriye’de Rusya’yla birlikte hareket etmesi zor! Anlayacağınız Suriye meselesinde asıl mevzu şimdi başlıyor. Trump parkuru bitti bakalım Putin parkurunda neler yaşayacağız?

Çok güzel hareket!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, parti genel merkezine giderken otostop çeken ODTÜ'lü bir grup öğrenciyi kampüse bıraktı.

Öğrencilerin CHP lideriyle araçta çektikleri selfieyi paylaştı. Son günlerde duyduğum en güzel, en yüz güldüren haberlerden biri bu.

Vatandaşla arasına koruma ordularından ibaret duvarlar örmek yerine aracında misafir eden Kemal Bey’i kutluyorum. Çok güzel hareket.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder