Candaş Tolga Işık O sırada dünyada...
HABERİ PAYLAŞ

O sırada dünyada...

Kıbrıs Rum Kesimi hava sahasını Fransızlara açtı. İsrail ve Fransa ile Türkiye’nin olası saldırısına karşı güç birliği anlaşması yaptı. Fransız donanması, petrol aramalarını bahane ederek Kıbrıs Rum Kesimi’nin hamiliğine soyundu. Son olarak dün İngilizler Rum Kesimi’ne F-35’leri yığmaya başladılar. Biz burada havanda su dövmeye devam edelim! İmamoğlu mu Yıldırım mı, ne diyorsunuz?!

ÇOK ÇALIŞMAMIZ LAZIM, ÇOK!

Kütahya’da yerli roket, Osmaniye’deki mini otomobil, Giresun’daki robot...

Gençlerin bilime dair araştırmalar yapmaları, bununla meşgul olmaları şahane. Gurur duyarız. Eminim kardeşlerimizin bu girişimleri doğru yönlendirilirse gelecekte büyük başarıların başlangıcı olacak. Lakin öğrenci kardeşlerimin bu bilimsel denemelerini “icat” diye adlandırmaya kalkmaları bir felakettir. Ben size son yıllarda yapılan birkaç icadı yazayım da gülünç duruma düşmeyin: Higgs parçacığının keşfi, kütle çekim dalgalarının keşfi, ilk kez bir kara deliğin keşfi ve fotoğraflanması, DNA’nın yeniden programlanması, Mars’ta 5 metre derinliğinde kazı yapılması, en uzak gökcismine erişme rekorunun kırılması, aya yeniden insan gönderilmesi...

Haberin Devamı

DİETER BİR ALMAN GİBİ Mİ DAVRANACAK YOKSA TÜRK GİBİ Mİ?

Mercedes’in efsane CEO’su Dieter Zetsche’nin emekli olması üzerine BMW’nin hazırladığı videoyu ilk seyrettiğimde “Helal olsun adamlara, rakibin böyle asil, böyle kaliteli olacak kardeşim” dedim. Ne yalan söyleyeyim filmde emekli CEO’yu canlandıran ve ona çok benzeyen oyuncunun makam aracı olan Mercedes’ini şoförüyle uğurladıktan sonra garajından son sürat çıktığı aracın bir BMW olduğunu fark etmemiştim. Filmin oraya kadar kısmı çok klas, çok şık. Lakin böylesine güzel bir jesti reklama çevirmeye çalışmak hiç olmamış. Sosyal medyada Mercedes ve BMW arasındaki zorlama sempatik diyalog da durumu kurtarmamış. Dieter filmi seyrettikten sonra ne yaptı, ne söyledi henüz bilmiyoruz. Klasik bir Alman gibi davranıp gülüp geçecek mi yoksa bir Türk gibi davranıp yüklü bir tazminat davası mı açacak? Göreceğiz.

NOT: Alman vatandaşı Dieter Zetsche İstanbul doğumlu.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder