Candaş Tolga Işık O vekillere kızmayın, muhtemelen neye oy verdiklerini bilmiyorlar!
HABERİ PAYLAŞ

O vekillere kızmayın, muhtemelen neye oy verdiklerini bilmiyorlar!

Yıllar önce Burhan Kuzu anlatmıştı. Meclis’te iktidar ve muhalefet vekilleri arasında bir sohbet sırasında muhalefetten bir vekil diyor ki “Bu Meclis’in en önemli adamı Salih Bey. (O dönemki AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz’u kast ediyor) Siz bir oylama sırasında Salih Bey’e bakıyorsunuz.

O elini kaldırırsa kaldırıyorsunuz. Biz de Salih Bey’e bakıyoruz, o elini kaldırırsa kaldırmıyoruz, kaldırmazsa kaldırıyoruz.” Meclis’te -istisnalar dışında- hiç kimsenin oylamaların içeriğinden haberdar olmadığını gösteren ibret verici bir hikayeydi bu. Anlaşılan o ki aradan geçen yıllar pek de bir şey değiştirmemiş. Malum, Cumhurbaşkanı termik santrallerin çalışma süresinin uzatılması konusundaki maddeyi veto etti.

Haberin Devamı

AK Partili vekiller sosyal medyadan cumhurbaşkanını tebrik sırasına girerken atladıkları bir şey vardı: Erdoğan’ın veto ettiği madde onların oylarıyla Meclis’ten geçmişti! Ve oylama tutanakları açıklandığı gördük ki neredeyse tamamı Meclis’teki o maddenin oylamasına kabul oyu vermişti.

Muhtemelen bir çoğu neyi kabul edip neyi reddettiklerini bilmeden grup başkan vekillerine bakarak oy kullandı. Bu ülkede dramı televizyonda, sinemada aramayın. Alın sana en acıklısından bir dram...

TWITTER’DA RACON KESEREK BEŞİKTAŞLI OLMAK!

Beşiktaş’ta yönetim değişti. Yeni yönetimle beraber takımın havası da değişti. Ligin başında “Bu takım küme düşer mi?” diye soranlar şimdi “Bu takım şampiyon olur mu?” diye soruyor. Tam da bu dönemde yönetim bir kampanya başlattı. İmkanı olan taraftarları Kartal Yuvaları’ndan ürün almaya davet etti.

Önceki gün öğrendik ki toplamda sadece yüzde 10’luk bir artış olmuş. Daha da vahimi kombine-loca satışında da dal kıpırdamıyor. Rakip kulüplerin kampanyalarına bak bize bak! Düşünün ki, Beşiktaş’ta 120 tane dernek var, bunların sadece iki tanesi loca almış.

Sorsanız mangalda kül bırakmayan, hepimize Beşiktaşlılık dersi verenler nerede? Maddi imkanı olmayana elbette saygım var. Ama cebinde 10 bin liralık telefonla gezen, bir paket sigaraya günde 20 liraya verenler lütfen konuşmasın.

Haberin Devamı

HALİMİZ BUDUR!

Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) sonuçları açıklandı. Şöyle iyiye gidiyoruz, böyle düzeliyoruz masallarını geçelim.

37 İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) ülkesi arasında okuma becerilerinde 31’inci, matematik okur yazarlığında 33’üncü, fen bilimlerinde 30’uncuyuz. Boş yapmasın kimse. Hâlâ bu ülkenin en büyük meselesi eğitimdir. Ve daha gidecek çok yolumuz var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder