Candaş Tolga Işık OKUL HER YERDİR!
HABERİ PAYLAŞ

OKUL HER YERDİR!

Haberin Devamı

Eğitim öğretim yılı başladı dün. Haberlerde yaz tatilinin ardından okullarına kavuşan öğrencileri ve öğretmenleri gördünüz.



Peki Doğu ve Güneydoğu’da çatışmalar yüzünden harabeye dönen onlarca okulun öğretmen ve öğrencilerini gördünüz mü? Suriye sınırımızda “güvenlik tehdidi” nedeniyle sınır ötesinden gelecek faili meçhul bir roketin ya da merminin hedefi olmasından endişe edildiği için açılamayan okulların öğretmen ve öğrencilerini gördünüz mü? Okul görüntüsü altında terör örgütünün militan yetiştirme yurduna çevirdiği için kapatılan okulların bu alçak tezgahtan habersiz öğrencilerini ve öğretmenlerini gördünüz mü?



PKK, IŞİD, FETÖ... Okulları hedef alan terör örgütlerinin en büyük mağduru olan bitenden bihaber binlerce masum öğrenci ve idealleri uğruna mesleğinin peşinde koşan yüzlerce öğretmen oldu. Yeni eğitim-öğretim yılına bazı öğrenciler öğretmensiz, bazı öğretmenler okulsuz, bazı okullar ise “kimsesiz” girdi.



Bir yanda okuluna kavuşanların heyecanına-coşkusuna diğer yanda öğretmenine, öğrencisine ve hatta okuluna hasret kalanların umutsuzluğunaburukluğuna şahitlik ettik dün... Yine de enseyi karartmayacağız. Bu millet bu günleri de atlatacak elbet. Mahmut Hoca izci kampındaki ateşin başında Hababam Sınıfı’na ne demişti unutmayın: “Okul sadece dört yanı duvarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir. Sırasında bir orman, sırasında dağ başı. Öğrenimin, bilginin var olduğu her yer okuldur...”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder