Candaş Tolga Işık PADİŞAHIM UYUMA SARAY'A SAHİP ÇIK
HABERİ PAYLAŞ

PADİŞAHIM UYUMA SARAY'A SAHİP ÇIK

Haberin Devamı

Her yıl 3 milyon turist tarafından ziyaret edilen Topkapı Sarayı’nın bir tane bile kadrolu rehberi olmadığını biliyor musunuz?
*
Dünyanın en değerli hazinelerine ev sahipliği yapan Topkapı Sarayı’nın güvenliğine özelleştirmeler sonucunda açıkta kalan kamu personelinin baktığını biliyor musunuz? Kaşıkçı Elması’nı eski Telekomcular koruyor desem küçük dilinizi yutar mısınız?
*
Daha düne kadar Topkapı Sarayı’nın içinde gecekondular olduğunu ve bu gecekondulara Kültür Bakanı Ertuğrul Günay gelip yıkana kadar, hiçbir Allah’ın kulunun çıtını çıkarmadığını biliyor musunuz?
*
Topkapı Sarayı’na en son 30 yıl önce (1980’de) kadrolu uzman personel alındığını, Saray’da 40 yaşın altında bir tane uzman küratör kalmadığını biliyor musunuz?
*
Topkapı Sarayı’nın Marmara’ya bakan cephesini TSK’nin battaniye deposu olarak kullandığını biliyor musunuz?
*
Osmanlı hanedanına 380 yıl ev sahipliği yapmış Topkapı Sarayı bugün kadrosuzluktan kırılırken, Diyanet İşleri’ne her yıl yeni kadrolar açılıyor...
Açan kim?
“Son Osmanlı Padişahı Birinci Recep Tayyip Erdoğan”
Not: Başta Osmanlı olmak üzere 4 büyük medeniyete ev sahipliği yapmış Türkiye’de Kültür Bakanlığı bütçeden sadece binde 2 pay almaktadır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder