Candaş Tolga Işık POLİS BALOSU'NDA NELER OLDU?
HABERİ PAYLAŞ

POLİS BALOSU'NDA NELER OLDU?

Polis teşkilatının kuruluş yıldönümü nedeniyle İstanbul Merter’deki polis evinde düzenlenen resepsiyona katıldım.

[[HAFTAYA]]

Resepsiyonda en çok dikkat çeken Başbakan Erdoğan’ın katılımıydı. Başbakan, İçişleri Bakanı Efkan Ala birlikte geldikleri resepsiyonda İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok’a destek mesajı verdiler.

Başbakan ile ayak üstü sohbet ettik. Halimi hatırımı sordu. Son derece sağlıklı ve keyifli görünüyordu. Erdoğan, davetlilere kısa bir konuşma yaptı, geleneksel olarak hazırlanan pastayı kesti ve ayrıldı.

Haberin Devamı

İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok’un ev sahipliğini yaptığı resepsiyona katılanlar arasında Vali Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, MİT İstanbul Bölge Başkanı Aydın Demir, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, TFF eski Başkanı Haluk Ulusoy da vardı.

İl Emniyet Müdürü Selami Altınok’a “Vatan Caddesi’ndeki işlerden vakit bulup sahaya inebiliyor musunuz?” diye sordum. “Sürekli” dedi ve ilginç bir hikaye anlattı: “Bir gece çıktım en yakındaki benzinciye gittim. Benzincinin telefonundan 155’i arayıp, sahte ihbarda bulundum. Baktım, polis ne kadar sürede geliyor? 155’in performansı ne? Benim iş yapma tarzım budur... Sahadan kopuk çalışmam.”

Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı yüzde 8 gibi bir farkla üçüncü kez kazanan Kadir Topbaş’la konuştum. Topbaş, resepsiyonun en popüler ismiydi. Neredeyse davete katılan herkes onunla resim çektirmek istedi. Başkan, en son dayanamayıp gelin ‘selfie’ yapalım dedi! Şaka değil, davetteki yemekleri hazırlayan aşçılar ve Topbaş ‘selfie’ yaptılar. Kadir Topbaş’a seçim sonuçlarını sordum. Topbaş, “Asla ‘kazandım’ diye bir kelime kullanmadım, kullanmam. Demokratik bir yarıştı. Halk bana yetki verdi. Güvendi. ‘Kazanma’ kelimesi karşı tarafta bir ‘kaybetme’ hissi yaratıyor. Burada bir kazanan-kaybeden yok. İnsanımızı daha fazla germemeliyiz. Rahatlatmalıyız. Özellikle siyasetçilerin artık bir an önce halkı kutuplaştıran söylemleri terk etmesi gerek” dedi. Siyasilerin kulağına küpe olacak nitelikteki şu sözler bir kez daha gösteriyor ki boşuna ‘Kadir Abi’ demiyorlar bu adama!

Haberin Devamı

Evet, resepsiyondan notlar bunlar... Anlayacağınız, 17 Aralık sonrası emniyette yaşanan fırtınanın ardından düzenlenen ilk resepsiyonda ‘asayiş berkemal’di.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder