Candaş Tolga Işık Putin hiç bildiğimiz gibi biri değilmiş!
HABERİ PAYLAŞ

Putin hiç bildiğimiz gibi biri değilmiş!

Oliver Stone’un Rusya Devlet Başkanı Putin’le yaptığı röportajlardan oluşan müthiş bir belgesel seyrettim hafta sonu: “The Putin Interviews”

Oliver Stone’un marifeti mi yoksa bizim önyargımız mı bilmem ama hiç de öyle kibirli, soğuk ve sert bir diktatör değil Putin. Aksine sempatik, esprili ve son derece açık sözlü... Rusya’nın Software Wars (Yazılım Savaşları) alanındaki gücünü ve yetiştirdiği orduyu anlatıyor Putin.

Putin hiç bildiğimiz gibi biri değilmiş

Trump’ın göreve gelişiyle ilgili konuşurken “Amerika’da kimin seçildiğinin çok önemi yok. Amerika’yı da dünyayı da bürokrasi yönetiyor” diyor. Benim en beğendiğim kısmı ise “Amerika ile Rusya savaşa girse Amerika mı kazanır?” diye soruyor Stone, Putin “Hayır” diyor. “Rusya mı kazanır o halde...” diye devam edince soru cevap çok net oluyor “Böyle bir savaştan kimse sağ çıkmaz.”

Haberin Devamı

AF ÇIKAR MI?

Bedelli askerlik için aylar öncesinde Ankara’nın nabzını tutup son derece emin ve kesin ifadelerle “çıkar” demiştim.

Şimdi aynı kesin ve emin ifadeyle -Devlet Bahçeli’nin çizdiği geniş sınırlar dahilindebir af için “çıkmaz” diyorum.

Hükümet kanadında bir tek bakan veya bürokrat Bahçeli’nin ifade ettiği türden büyük bir af uygulamasına sıcak bakmıyor.

Erdoğan da farklı düşünmüyor. Ancak Cumhurbaşkanı, Bahçeli’nin bu ısrarına da tamamen kayıtsız kalmak istemiyor. Henüz verilmiş bir karar ya da yapılmış bir çalışma yok. Görünen o ki af çok ama çok düşük bir ihtimal.

Siyasi nezakete binaen Devlet Bey’in hatırına böyle bir af çıkarsa da ancak cezaevlerinin biraz daha boşaltılması adına çok daha dar kapsamlı bir af söz konusu olacak.

BATMAN FOREVER!

İsim benzerliği nedeniyle Batman il sınırlarının “Batman” filminin logosuna göre yeniden düzenlenmesi için imza kampanyası başlatıldı. Sosyal medyada yoğun bir şekilde paylaşılan kampanyada, toplanan imzanın 10 bini aştığı öne sürüldü. Uygulaması ne kadar mümkün bilmiyorum ama fikir çok güzel.

Putin hiç bildiğimiz gibi biri değilmiş

Bunun turizm boyutu ise çok farklı. Batman şehrini Batman karakterinin yurdu gibi konumlayacak büyük bir reklam ve iletişim kampanyası yaparsınız. Buna büyük paralar harcarsınız. Şehrin bütün mimarisini, planını buna göre yeniden tasarlarsınız. Öyle ki bir turist daha uçağı Batman semalarındayken Batman’ın memleketine geldim hissine kapılır. O zaman olur! Lakin bilmekte fayda var: Dünyada artık hiçbir turist bir şehre haritadaki şekli yüzünden gitmiyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DEKİ EN TEMEL İLETİŞİM SORUNU...

Zarif davrandığınızda zayıf sanılmanız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder