Candaş Tolga Işık Şaka maka Esad'ın Suriye'de kazanan taraf olması!
HABERİ PAYLAŞ

Şaka maka Esad'ın Suriye'de kazanan taraf olması!

Suriye’de Amerika ve Rusya’nın güç savaşının galibi kim tartışılır. Lakin Suriye’deki iç savaşın galibinin Esad olduğunun tartışılır tarafı kalmadı.

Öyle ki bunu sadece Rusya ve İran gibi başından beri Esadçılığını gizlemeyen devletler değil, Amerika ve Avrupa da kabul ediyor. Esad kazandı diye kendi halkına zulmeden bir diktatöre güzelleme yapacak değilim. Ancak ortada böyle bir gerçek var ve Türkiye’nin Suriye politikasını -bi’ zahmetgüncellemesi şart. “Esad’la eskisi gibi can ciğer kuzu sarması olalım” asla demiyorum ancak geldiğimiz noktada kanlı bıçaklı olmanın da Türkiye’ye faydası yok. Bunu bilelim kafi! Bu arada 5 sene önce “Esad 3 aya düşer” öngörüsünde bulunan eski dışişleri bakanımıza selam olsun.

Haberin Devamı

IŞIK YİNE DOĞUDAN YÜKSELDİ

Sorsan demokrasinin de medeniyetin de insan haklarının da velhasıl insana dair güzel ne varsa hepsinin beşiği “Batı.” Gel gör ki bu sefer zurna zırt dedi. Suriye’de yıllardır yaşanan insanlık dramına İdlib’de yeni bir sayfa eklenmesine Batı seyirci kalırken insanlığın haysiyetini kurtaracak o barış çağrısı dün Rusya, İran ve Türkiye’den geldi. Yani Doğu’dan!

GALİBA MOTOSİKLETİMLE VEDALAŞACAĞIM

Motosiklet büyük bir tutku. Ne otomobil ne tekne ne de başka bir şey motosikletin üzerindeyken aldığın keyfi vermez, bambaşka... Ve fakat İsmet (Badem) Abi’nin hayatını kaybettiği acı hadise gösterdi ki hiçbir taşıtın üzerinde ölüme bu kadar yakın değilsin. Hiç kimse bana aksini anlatmaya çalışmasın. Bir motosiklet aşığı olarak sanırım bu gerçeği görmenin zamanı geldi. “O risk her taşıtta var, şöyle dikkatli olursan risk sıfır, böyle tedbir alırsan tehlikesi hiç yok...” Geçin bunları! Bu ülkenin en usta motorcusu Barkın Bayoğlu (Altın Elbiseli Adam) motosiklet kazasında öldü. Sanırım benim için çok sevdiğim MT 25’imle vedalaşma vakti geldi.

AKILLI GERİ DÖNÜŞÜM ŞAHANE FİKİR!

İBB Başkanı Mevlüt Uysal dün Türkiye’de ilk defa uygulanacak “akıllı” pet şişe ve metal içecek toplama konteynerini (Akıllı Geri Dönüşüm Konteynerleri) tanıttı. Konteynerlere kimin ne kadar atık attığı takip ediliyor. Attığınız her atığın karşılığında İstanbulkart’ınıza ödül yükleniyor. Bununla ister toplu taşımada, ister tiyatroda, ister anlaşmalı kurumlarda indirim kazanıyorsunuz. Mevlüt Başkan’ı kutlarım. Son dönemde duyduğum en iyi fikir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder