Candaş Tolga Işık Şemdin 'Tanık'
HABERİ PAYLAŞ

Şemdin 'Tanık'

Haberin Devamı

Cumhuriyet kurulduğu günden beri - hatta daha öncesinde İttihat ve Terakki ile birlikte başlayan- ülkenin başına musallat olmuş bir derin devlet 'geleneği' var. Her ne kadar hatalar, haksızlıklar ve mağduriyetlerle dolu olsa da bu 'derin devlet geleneği' ilk kez Ergenekon süreci ile sorgulanmaya başladı.

*
Darbelerden faili meçhul cinayetlere kadar her türlü belada bir şekilde dahli bulunan bu derin yapılanmanın Türkiye'nin son 30 yılına damgasını vuran ve her ne hikmetse bir türlü çözülememiş terör belasında dahli olmaması mümkün mü?

*
[[HAFTAYA]]

Dünyanın herhangi bir yerinde 30 yıl boyunca her yıl milyarlarca dolar askeri harcama yapıldığı halde bitirilememiş bir terör örgütü gösterin! Yok, PKK bu anlamda ilk ve tek örnek! Sizce, bu nasıl olabiliyor? PKK'nın 30 yıldır varlığını sürdürebiliyor olmasının nedeni sadece 'dış mihraklar' mı? Maalesef değil... İddianameyi okuduğunuzda görüyorsunuz ki PKK'nın son dönemdeki hemen hemen bütün karar alma süreçlerinde Ergenekon'un dahli var! Keşke 'KCK Davası'nı daha aklı-selim okumayı başarabilseydik. Çünkü PKK-Ergenekon bağlantısına dair birçok sorunun cevabı 'KCK Davası'nda saklıydı. Bakın önceki gün Bugün Gazetesi'ne konuşan Orhan Miroğlu ne diyor: “KCK'yı, PKK ve Ergenekon kurdu.”

*

Şemdin Sakık'a gelince... Sakık uzun süre PKK'nın ikinci adamıydı. Örgütün karar alma süreçlerinde yer aldı. Strateji belirleme noktasında aktif görev aldı. “12 Eylül darbesinden haberimiz vardı” diyen Şemdin Sakık'ın PKK-Ergenekon bağlantısına dair çok önemli cevapları olduğu şüphesiz! Fakaaaat... Şemdin Sakık bu cevapları 'tanık' olarak mı yoksa 'sanık' olarak mı vermeli işte ondan emin değilim! Öcalan, Ergenekon savcılarına yazdığı 125 sayfalık mektupta Sakık'ın Ergenekon tarafından kullanıldığını iddia ediyor. Elbette, Öcalan'ın her söylediğini 'doğru' kabul edecek değiliz. Ancak Şemdin Sakık'ın bir sabah uyanıp ansızın Ergenekon Davası'nda kimliğini deşifre etmeye karar vermesi çok ilginç değil mi? Ve tabii ki mahkeme heyetinin bu talebi kabul etmesi! Yahu hiç kimse merak etmiyor mu: Bayram değil seyran değil bu Şemdin Sakık bizi niye öptü?

*

Kamuoyundan gelen tepkiler beklendiği gibi: “Nasıl olur da PKK'lı bir terörist TSK personelinin yargılandığı bir davada tanık olarak dinlenir?” “Askerle savaşı cephede kazanamayan teröristler mahkemede öçlerini alacak.” Ergenekon Davası'ndaki gizli tanık 'Deniz'in Şemdin Sakık olduğu ortaya çıktı. Aslında “Ortaya çıktı” demek yanlış, çünkü Sakık kimliğinin deşifre edilmesini kendi talep etti.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder