Candaş Tolga Işık Sipariş ver eylem yapsın
HABERİ PAYLAŞ

Sipariş ver eylem yapsın

Adil Gür diyor ki; “HDP’nin baraj riski yok.” Aynı Adil Gür diyor ki “HDP barajı aşarsa AK Parti’nin tek başına iktidar olma şansı azalır.” Bu bilgiyi aklımızda tutarak devam edelim.

* * *

[[HAFTAYA]]

HDP’nin kemik bir seçmeni var. Ancak yüzde 10 barajını aşmak için o kemik seçmenin dışındaki seçmenden de oy alması gerekiyor. Peki HDP’nin kemik seçmeni dışındaki seçmen nezdinde en zayıf karnı ne? PKK.

* * *

İlk kez HDP’ye oy verecek ‘muhalif’ seçmenin iki önemli şüphesi var: Bir: HDP, seçimden sonra AK Parti ile işbirliği yapar mı? İki: HDP’ye oy vermek 30 yıldır Türkiye’de kan döken PKK’ya mı yarar? HDP Lideri Demirtaş ilk şüpheye dair tavrını “Bu topraklarda nefes aldığımız sürece seni başkan yaptırmayacağız” diyerek ortaya koydu. Dolayısıyla buradaki risk çok düşük.

Haberin Devamı

Gelelim ikincisine... Şu çok açık ki, HDP’nin oy oranını etkileyecek en büyük risk PKK’nın yeniden eylem yapmasıdır. PKK yeniden silahlı eylem yapar, kan dökerse HDP sadece bugüne kadar aldığı tabandan oy alır ve muhtemelen barajın altında kalır.

PKK bir sivil toplum kuruluşu değil, bir terör örgütü. 30 yıldır silah kullanıyor, kan döküyorlar. O yüzden yeniden silaha sarılmak PKK için zor değil. Ancak her ne kadar terörist de olsalar salak değiller. “Çözüm Süreci” böylesine bir cendereden geçerken eylem yapıp barışı bitiren taraf olma sorumluluğunu almak istemezler. Dahası...

Kürt siyasi hareketinin ilk kez ulusal anlamda bir iddiayla seçime girip Meclis biletini almak üzere olduğu bir aşamada kan dökerek bir nevi kendi bacaklarına sıkacaklarını da sanmıyorum.

* * *

Peki buradan yola çıkarak “PKK seçime kadar silahlı eylem yapmaz” demek mümkün müdür? Hayır, mümkün değildir. Çünkü PKK da tıpkı devletimiz gibi içinde derin odaklar barındıran bir yapıdır. PKK adına Cemil Bayık’ın inisiyatifi dışında eylem yapabilen ve kan dökerken Kandil’e sorma ihtiyacı bile hissetmeyen hücrelerin olduğunu herkes biliyor.

Kime neye hizmet ettikleri belli olmayan, kimi zaman içerden kimi zaman dışardan gelen “siparişler” üzerine çalışan bu hücrelerin “provokasyon” kabiliyetleri geçmiş deneyimlerle sabittir.

Haberin Devamı

Demem o ki HDP’nin barajı geçmemesini istiyorsan siparişle derin PKK’ya eylem yaptırmak gibi bir opsiyon seçim sabahına kadar mümkün...

Ağrı’daki “şüpheli” çatışmadan tutun, başta HDP binasının bombalanması ardından diğer siyasi partilere yönelik saldırılara kadar şu sıralar olup bitenleri bu gözle okumanızı öneririm. Son dakika: PKK asker kaçırdı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder