Candaş Tolga Işık Son nokta Menbiç değil!
HABERİ PAYLAŞ

Son nokta Menbiç değil!

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Afrin’in dörtte üçünün kontrol altına alındığını duyurdu.

Birkaç TSK kaynağıyla konuştum. Dün itibarıyla Afrin şehir merkezine kilometrelerle değil, metrelerle ifade edilen bir uzaklıkta olduklarını söylediler.

Şehir merkezindeki PKK/YPG militanlarının çatılara keskin nişancılar yerleştirdiği yönünde istihbarat geldiğini o yüzden kent merkezine girişte daha dikkatli davranılacağını anlattılar.



Görünen o ki Afrin operasyonu büyük bir başarıyla tamamlanacak. Yine dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından anlıyoruz ki Afrin’den sonra istikametimiz Menbiç olacak. Menbiç halihazırda Amerika’nın kontrolünde.

Ne yapıyor orada Amerika?

Güya IŞİD’i temizlemek için girdiler ama giriş o giriş! Bir daha çıkmadılar.



Birkaç gün öncesine kadar Amerika’nın bizzat Dışişleri Bakanı Tillerson tarafından Menbiç’in boşaltılması konusunda Türkiye’ye söz verdiği konuşuluyordu.

Gel gör ki Tillerson kovuldu yerine Pompeo geldi. Amerika’nın Menbiç kararında bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Türkiye Zeytin Dalı Operasyonu’nu tarihi bir kararlılıkla yürütüyor. Amerika böyle bir kararlılığa karşı pozisyon almaz.


Aslına bakarsanız bizim için esas önemli olan Menbiç’ten sonrası...

Erdoğan birkaç hafta önce sinyallerini vermişti. Sınırımızın dibindeki tüm terör yuvalarını kurutacaksak bu iş Kuzey Irak’a kadar gitmeli.

Ankara’daki kaynaklar da doğruluyor: Kuzey Suriye’den Kuzey Irak’ın bitimine kadar bir hatta Mehmetçik bölücü teröre inlerini dar edecek.

İLAÇ SEKTÖRÜNDE DÖNEN DOLAPLAR

Dün Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası bir ilaç firmasının yönetim kurulunda yaşanan skandalı yazdım. Aman Allah’ım ne mailler, ne mesajlar! 10 sene önce ayrıldım ilaç sektöründen.

Bıraktığımda da çok acayip işler oluyordu ama aradan geçen zamanda yaşananlar dehşete düşürdü beni. Kendi çalıştığım firmalarda yaşadıklarım ile dünkü yazı üzerine bana ulaşan bilgileri, sektörden çalışanların tanıklıklarıyla derleyip bir kitap yazmaya karar verdim...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder