Candaş Tolga Işık Suriye'de kim neye muhalif?
HABERİ PAYLAŞ

Suriye'de kim neye muhalif?

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi rejim ve muhalefet arasında Cenevre’de başlayacak görüşmeler için bugün taraflara davetiyeleri göndereceğini açıkladı.

Allah yardımcıları olsun!

Suriye’de rejim belli ama kim muhalif kim değil orası tamamen muamma. Esad’a muhalif gibi görünen birçok grup, işine geldiğinde Esad’la gayet uyum içinde çalışıyor. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş dün PYD için “Muhalif değiller” dedi.

Haklı.

Ama eksik...

Çünkü sadece PYD değil, at izinin it izine karıştığı Suriye’de bugün kim neye hizmet ediyor, kiminle savaşıyor belli değil. Amerika ve Türkiye istihbarat birimlerinin elinde bir rapor var. Bu rapora göre bölgeyi IŞİD’ten temizlemek için gelen Rusya bugüne kadar Türkmenlerle meşgul olduğunun yarısı kadar IŞİD’le meşgul olmuş değil.

Haberin Devamı

IŞİD’i piyasaya süren güçler bölgede son derece kurnaz bir oyun sahneye koydu. IŞİD denen cinayet şebekesini yaptırdıkları bölgesel ve küresel kanlı eylemlerle dünyaya “bir numaralı tehdit” olarak pazarladılar.

“Şimdi Esad’la uğraşacak zaman değil, önce bir IŞİD’ten kurtulalım da...” cümlesi altında Suriye’deki muhalefet yeniden dizayn edildi. Esad’a muhalefet son derece planlı bir biçimde IŞİD’e muhalefete dönüştürüldü. IŞİD’e karşı kurulan cephede savaşan tüm güçler kutsanıyor.

Türkiye, PKK’nın Suriye kolu olan PYD’yi terör örgütü ilan etti. Türk dışişleri “IŞİD’le savaşıyorlar” diyerek PYD’nin legalize edilmemesi için uğraşıyor. Ankara’da PYD’nin Cenevre’deki görüşmelere davet edilmemesi için seferberlik ilan edildi. Gel gör ki gidişat pek hayra alamet değil.

Anlayacağınız IŞİD birilerinin iyi işini görüyor! PYD’yi de geçtim... İster misiniz yarın öbür gün IŞİD’i Esad’a boğdursunlar? Beşar’a birkaç IŞİD celladını yakalatsınlar? Örgütün önemli isimlerine operasyon yaptırıp Esad’ı “Dünyayı IŞİD’ten kurtaran adam” ilan etsinler? Bu gidişle yarın öbür gün Suriye’deki muhalif grupların başını Esad çekerse şaşırmayın! Orası Ortadoğu...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder