Candaş Tolga Işık Trump sabah niye Türkiye tweet'i attı?
HABERİ PAYLAŞ

Trump sabah niye Türkiye tweet'i attı?

Bir Japon atasözü vardır: Müzik değişince dans da değişir. Dünya parasal genişlemeden parasal daralmaya geçmeye karar verdiğinde müzik değişti! Türkiye değişen müziğin ritmini kaçırdı. Dansta müziğe uymayanın ayağına basılır. Ayağımıza basılmasının esası budur. Hiç itiraz etmiyorum. Ancak bu gerçeği kabul ederken bir başka gerçeği de görmezden gelemiyorum.

Kendi hatalarımızdan dolayı ayağımıza basılmasını anlarım. Lakin bugün sadece ayağımıza basılmıyor, birileri bu bahaneyle ayağımızı koparmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Nasıl mı?

En yakın örnekle izah edeyim...

Türkiye ekonomisinin başındaki bakan çıkıp yeni döneme dair yol haritasını anlatacak, piyasalara güven verecek.

24 saat önce dünyanın en önemli kredi derecelendirme kuruluşu açıklama yapıyor “Türkiye’nin notunu düşürdük, daha da düşüreceğiz”

Yetmiyor...

Sanki Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın mikrofonun başına geçmesini beklercesine Amerikan Başkanı’nın tam o an tweet atacağı tutuyor! Amerikan halkının büyük bir bölümü uykudayken, sabah saat 08.45’te Trump Türkiye’ye yönelik iki yeni ekonomik yaptırım açıklıyor. Ve o anda Türk ekonomi bakanı da yeni ekonomik programı açıklıyor.

İktidar partisinin ekonomideki hatalarını savunacak ve bugün geldiğimiz noktada bu hataların payını görmezden gelecek değilim.

Ancak ortada düpedüz bir “operasyon” olduğu da açıktır.

Kendi hatalarımızla yüzleşip bunları düzeltmeye çalışırken şunu da görmek zorundayız: Amerika ve küresel finans sistemindeki tetikçileri-ortakları bu bahaneyle hazır fırsatını yakalamışken Türkiye’ye diz çöktürmek için büyük bir gayretle çalışmaktadır.

BAKAN ALBAYRAK DEDİ Kİ...

Hazine ve Maliye Bakanı’nın konuşmasından aldığım notlar şunlar:

1) Vatandaşın hayatını direkt ilgilendiren enflasyonla çok daha etkin mücadele edilecek.

2) Mali disiplinin sağlanması için Bakanlık çok daha etkin çalışacak.

3) Cari açığın düşürülmesiyle ilgili daha önce görülmemiş kararlı bir yol haritası hazırlanıyor.

4) İş ve yatırımı canlandıracak güven ortamının iyileştirilmesi sağlanacak.

5) Kamu kaynaklarının verimli kullanılmasını artıracak tasarruf tedbirleri uygulamaya geçti, kısa sürede daha da somut adımlar atılacak.

Haberin Devamı

6) Merkez Bankası’nın bağımsızlığı kritik esaslardan biri.

MUHALEFET NASIL YAPILMAZ?

Memleket yangın yerine dönmüş. Dolar 1 günde 1 lira artmış. Hazine Bakanı ekonomiye dair yeni yol haritasını açıklamış. Amerikan Başkanı Türkiye’ye yeni yaptırım kararını duyurmuş.

Bu arada Enis Berberoğlu aylardır ziyaretçi kabul etmiyor. İlaçlarını kullanmayı bırakmış. Cezaevinden rahatsızlandığı yönünde haberler geliyor.

Ülkenin ana muhalefet partisinin gündemi ne? “CHP’de MYK revizyonu yapıldı, İşte yeni A takımı...”

Allah rızası için biri bana CHP hangi ülkede siyaset yapıyor anlatabilir mi? Belli ki burada değil.

KURBAN BAYRAMI'NDA NEREYE GİDİLMEZ?

Bayramda evden çıkmamak kaydıyla varsa yazlığa gidilir. Yoksa ailenin yazlığına da gidilir. Paran varsa tekneye gidilir. Yine paran varsa ki şu ortamda (1 dolar=6 lira) hiç tavsiye etmiyorum- yurt dışına gidilir.

Ama Çeşme’ye, Bodrum’a, Marmaris’e falan gidilmez. Ramazan Bayramı’nın ilk günü Bozcaada’daydım. Nasıl bir kalabalık? Aynı gün akşam kendimi nasıl İstanbul’a attığımı bilmiyorum.

Haberin Devamı

Önceki bayram Cunda’daydım. Kabus gibiydi. Bozcaada, Cunda böyleyse diğerlerini düşünemiyorum. O yüzden bu bayram hiç gaza gelmem, ben İstanbul’dayım kardeşim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder