Candaş Tolga Işık Ya öleceksin ya gideceksin
HABERİ PAYLAŞ

Ya öleceksin ya gideceksin

Haberin Devamı

Fatih Terim geçenlerde bir söz söyledi: “Türkiye’de kıymetli adam olmak için ya ölmek ya da gitmek lazım.”

***

“Sahiden...” dedim… “Uğur Mumcu bugün yaşasaydı?” “Abdi İpekçi?” “Çetin Emeç?” Devlet kademesinde Mümtaz’er Türköne’nin gördüğünün yarısı kadar kıymet görürler miydi? Dirileri ölüleri kadar sevilir, sayılır mıydı?

***

Hrant Dink peki? Cenazesinde toplanan binlerce kişi sağlığında ne kadar farkındaydı Hrant’ın? Memnun muyduk Hrant gibi bir aydına sahip olmaktan? Yoksa batıyor muydu? Peki, ölünce ne değişti?

***

Kenan Evren 20 yıl önce ölmüş olsaydı... 12 Eylül bu kadar lanetlenir miydi? Yoksa “O zamanlar sokağa bile çıkamıyorduk… Allah Evren’den razı olsun” diyenlerin sayısı hiç de azımsanmaz mıydı?

***

Ya Turgut Özal? Yaşasaydı… Sizce hâlâ pratik zekâsını mı konuşuyorduk... Papatyaları, hanedanı, prenslerinin icad ettiği yüzde 10 barajını ve devletin bilgisi dâhilindeki hayali ihracatçıları mı?

***

Böyle onlarca isim daha sayabilirim… Tugay niye daha kıymetli futbolcu Sergen’den? Daha mı yetenekli olduğu için? Yoksa gittiği ve gittiği yerde kalmayı başarabildiği için mi?

***

Fazıl Say Amerika’da yaşıyor olsaydı? Başbakan’ın en sevdiği sanatçılar listesinde onun da adı olmaz mıydı şimdi? Neşet Ertaş İzmir’de değil de Viyana’da ikamet etseydi onu tanımamak bu kadar “kolay” olur muydu?

***

Türkiye’de kalmadığı için Orhan Pamuk’a kızamıyorum artık…

***

Ve galiba Fatih Hoca haklı… “Bu memlekette kıymetli adam olmak için ya öleceksin ya da gideceksin.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder