Candaş Tolga Işık YALANLAR VE GERÇEKLER
HABERİ PAYLAŞ

YALANLAR VE GERÇEKLER

Haberin Devamı

Wikileaks’in kurucusu Julian Assange, Doğuş Grubu’nun organize ettiği Yeni Medya Düzeni Konferansı’nda konuştu.
Ben de oradaydım.
Assange tam bir ‘baş belası’ gazeteci...
Başta Amerika olmak üzere ne kadar uluslararası güç odağı varsa Assange’ın hedefinde...
Lafı fazla uzatmadan Ortadoğu’da Arap Baharı’nı başlatan Wikileaks’in sahibi Assange’ın konuşması sırasında aldığım notları aktarayım:
“Türkiye dost ve müttefik bildiği Amerika’nın bir zamanlar PKK’ya destek olduğunu bilmeyi hak ediyor.”
“Türkiye’de medya Avrupa ve Amerika’ya göre daha iyi durumda... Ama yine de Türk medyası hapisteki gazetecilerden dolayı kendinden utanmalı.” “Gazeteciler her konunun uzmanı olmaya kalkışıyor. Bu en büyük gazetecilik günahıdır.”
[[HAFTAYA]]
“Gerçek, reform yapmaya yeter mi? Hayır yetmez. Gerçekle her şeyi değiştiremeyiz... Değiştirme umuduna sahip oluruz.”
“Okuyucular yalanların sağlamasını yapmıyor. Çünkü yalanlara inanmak doğruyu soruşturmaktan daha kolaydır.”
“Gazetecilerin görevi halkın yenilmez olduğunu düşündürtmektir.”
“İnternetle birlikte sosyalleşmenin yolu değişti... Bu yüzden internetin insanları asosyal hale getirdiğine inanmıyorum.”
“Savaşları medya sonuca ulaştırır.”
*
Assange’ın özellikle gazetecilik mesleği ile ilgili tespitlerini dinledikten sonra Türkiye’deki vaziyete bakıp derin bir ‘of’ çektim!

YENİ MEDYA DÜZENİ!

Konferansta bir medya patronu ile karşılaştık. ‘Yeni Medya Düzeni nasıl olacak?’ diye tartışırken dedi ki: İsmimi yazmayacağına söz ver sana ‘Yeni Medya Düzeni’ ile ilgili ne düşündüğümü anlatayım. “Söz” dedim. Başladı anlatmaya: “Eşi doktor olan bir kadın çocuğu hastalanınca kocasının muayenehanesine gider. Adam çocuğa şöyle bir bakar ve kadına dönüp ‘Soyun’ der. Kadın, ‘Hasta olan çocuk, ben niye soyunuyorum ki?’ diye sorar. Doktor cevap verir: ‘Bu çocuk artık kurtulmaz, mecbur yenisini yapacağız!’”
Bilmem anlatabildim mi?

AKP’NİN İZMİR BÜYÜKŞEHİR ADAYI

Lamı cimi yok şu ana kadar ortaya koyduğu performansla Binali Yıldırım cumhuriyet tarihimizin en başarılı ulaştırma bakanı olmayı çoktan hak etti. Yalnız bir sorun var! Binali Bey de tıpkı Başbakan Erdoğan gibi AK Parti tüzüğü gereği önümüzdeki dönem milletvekili adayı olamayacak. Başbakan’a çok yakın bir isim dün kulağıma İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın önümüzdeki yerel seçimlerde kuvvetle muhtemel İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağını söyledi. Elçiye zeval olmaz diyerek aynen yazıyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder