Candaş Tolga Işık Yaşar Büyükanıt
HABERİ PAYLAŞ

Yaşar Büyükanıt

Haberin Devamı

Muhtıraları Araştırma Komisyonu Tansu Çiller’in ardından dün de Yaşar Büyükanıt’la konuşmuş... Büyükanıt’a sorular sormuşlar.

*

Madem onlar sordu biz de soralım Yaşar Paşa’ya...

*

Genelkurmay Başkanı olduğunu dönemde “PKK kampları bizim için BBG Evi gibi...” diye açıklama yapmıştınız. Sizin bu açıklamanızdan sonra o BBG evlerinden gelen teröristlerce düzenlenen saldırılarda yüzlerce şehit verdik. Sorum şu: Siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz?

*

Umut Kitapevi’ni bombalayan Ali Kaya için “Tanırım, iyi çocuktur” dediniz. Sizin ‘iyi çocuk’ o olaydan dolayı 38 yıl hapis cezası aldı. Pardon, bir şey mi dediniz?
[[HAFTAYA]]
*

Hiç unutmuyorum: 2005 yılında askerlerimiz patır patır şehit olurken siz Kadıköy’de Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçını seyrediyordunuz... Yok yok “Orada ne işiniz vardı?” diye sormayacağım. Sorum şu: O maçta Alex’in pozisyonu penaltı mıydı?!

*

“Laikliğin tanımının yeniden yapılmasını isteyenler varsa irtica yok nasıl denebilir?” diye bir sözünüz var... 27 Nisan e-muhtıra değil... Dolmabahçe sır değil... Peki, bu da mı gol değil?

*

2007’de 12 şehit askerimizin şehit olduğu 8 askerimizin kaçırıldığı Dağlıca baskınından 9 gün önce tarafınıza “Dağlıca basılacak” şeklinde bir askeri istihbarat geldi mi?

*

Unutmadan... Bir soru da Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’na... Diyelim ki bu komisyon “Filanca kişi darbecidir, falanca kişi muhtıra yazmıştır” diye rapor yazdı... Bunun bir yaptırımı var mı? Yanlış anlaşılmasın, komisyonun ‘röportajlarını’ ailece severek izliyoruz: Patronlar, gazeteciler, siyasetçiler, askerler... Şunun için sordum: Bütün bu mavra ‘dostlar alış-verişte görsün’ diye yapılıyorsa eğer, acaba komisyon benim hatırım için Tarkan’la da bir röportaj patlatabilir mi? Bak, Tarkan olmuyorsa Bülent Ersoy da olabilir! İstiyorsanız arada darbe de konuşursunuz! Öyle ya Bülent Ersoy’dan daha büyük darbe mağduru mu var?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder