Candaş Tolga Işık Yeni kabinenin 5 bakanı
HABERİ PAYLAŞ

Yeni kabinenin 5 bakanı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: Erdoğan’ın en yakın adamlarından biriydi. En sıkıntılı dönemlerde herkes “arazi” olduğunda bile Varank hep vardı. 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde ağabeyi şehit oldu, bir dava varsa o davanın en mühim adamlarından oldu. Varank ODTÜ mezunu, dünyayı görmüş, tanımış, olayları iyi okuma becerisine sahip, insan ilişkilerinde gayet başarılıdır...

Bakanlığıyla ilgili birçok alanda yurt içi ve yurt dışında çalışmalar yaptı. Daha da önemlisi Mustafa Varank sadece Trabzonlu değil, tıpkı Berat Albayrak ve Süleyman Soylu gibi Oflu’dur. Tanıyanlar bilir, Oflular “prensip olarak” kafaya koydukları işi yaparlar, kolay kolay pes etmezler.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy: Özellikle turizmi çok iyi bilen, aileden turizmci bir bakanımız oldu. Turizmin büyük bir gerilemeden sonra yeniden yükselişe geçtiği bu dönemde, işi bilen birinin ellerinde çok büyük başarılara imza atılabilir. Turizmci bir dostumla karşılaştım dün, “Dertlerimizi bizden daha iyi bilen içimizden biri bakan oldu, çok hızlı bir yükseliş başlayacak turizmde” dedi. Sektörün temsilcilerinin yeni bakana tepkisi çok olumlu. Umudumuz bunun kısa vadede Türk turizmine de yansıması.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk: kabinenin belki de en pozitif isimlerinden biri... Selçuk eğitim alanında Türkiye’nin en değerli markalarından...

Son derece yapıcı, hoşgörülü ve çözüm odaklı bir yaklaşımı var. Ne yalan söyleyeyim Milli Eğitim Bakanlığı açısından hiçbir dönem olmadığı kadar heyecanlıyım. Öğretmeni tanıyan, öğrenciyi bilen Milli Eğitim’in abc’sine hakim Selçuk Hoca’yla çok güzel işler yapılacağına inanıyorum. Yazın bir kenara, Ulaştırma Bakanlığı’nda Binali Yıldırım neyse, görevini tamamladığında Milli Eğitim’de de Ziya Selçuk o olacak. Efsane bakanlardan biri olmaya aday....

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Tarımın her alanına dokunmuş bir aileden geliyor. Ailesinin 70 yıldır geçim kaynağı tarım. Profesyonel kariyerini sürdürdüğü gıda sektöründe önemli işler yaptı. Bu deneyimle bakanlıkta önemli katkılar sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Konut sektörü zor günler geçiriyor. Böyle bir dönemde belki de bu işin başına getirilebilecek en doğru isim Kurum’du.

Murat Kurum Türkiye’de inşaat sektörünün duayeni, Çevre-Şehircilik Bakanlığı’nın kurucusu Erdoğan Bayraktar’ın öğrencisi sayılır. Emlak Konut’ta müthiş işler yaptı. Sektörü avucunun içi gibi biliyor. Bilgi ve deneyimini gençliği ve dinamizmiyle birleştirirse ekonomimizin lokomotifi inşaata büyük ivme kazandıracaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder