Candaş Tolga Işık Yeter!
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye’nin havasına hakim olan ağır kutuplaşma ve çatışma ikliminden futbol da fazlasıyla nasibini alıyor. Henüz lig başlamadan sözüm ona ‘Soma yararına’ oynanan Süper Kupa finalinde yaşanan rezilliği gördük. Yöneticisinden futbolcusuna taraftarından gazetecisine kadar halimiz itten beter keyfimiz paşada yok! Tam da bu noktada Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören dün bir açıklama yaptı: “Bundan böyle sahalarımızı savaş alanına çeviren sözde taraftarlar, demeçleriyle ekranlarımızı işgal eden kimi yöneticiler ve başkanlar, yorumlarıyla çirkinliklere çanak tutan bazı medya mensupları ve hırçınlıklarıyla şiddeti körükleyen bazı futbolcuların aramızda barınamayacağı bir süreci başlatıyoruz.” Demirören konuşmasını çok da güzel bir finalle bitirdi: “Taraftarken diğer renklere saygısıyla, futbolcuyken meslektaşlarına karşı efendiliğiyle, yöneticiyken centilmenliğiyle, başkanken efendiliği, centilmenliği ve saygısıyla, ömrünün sonuna kadar da duruşuyla, hayatının her aşamasında futbolun saygınlığı konusunda hepimize örnek oldu. Vefatıyla da hepimize, tüm farklı renklerimize rağmen, futbolun en güzel değerleri etrafında bir araya gelebileceğimizi gösterdiği, “biz” olabileceğimizi kanıtladığı için, bu sezona Süleyman Seba Sezonu adını verdik.”

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Yıldırım Demirören için Beşiktaş başkanlığı yaptığı dönemde kaç kez “Yeeeteeer Yıldırım Demirören” diye bağırdığımı hatırlamıyorum. İcraatlarıyla ilgili yazdığım eleştirileri de öyle... O gün yazdıklarımın hâlâ arkasındayım kaldı ki Demirören’in bizzat kendisinin de o günlere bakıp hatalarıyla yüzleştiğini düşünüyorum.

Vaktiyle Demirören için “Yeter” diye bağırmış olan ben, bir Beşiktaşlı, bir gazeteci bir sporsever olarak şimdi futbolu şiddetten temizlemek adına yola çıkan aynı Demirören ile birlikte “Yeter” diye bağırıyorum. Çünkü gerçekten yetti artık! Birileri sahiden “Yeter” demezse futbol dünyasını esir alan bu öfke salgını yüzünden çok yakında statlardan ölü çıkacak!

Başkan Demirören’e bir de önerim var: Hiç öyle bütün Türkiye’ye filan çağrı yapmaya da gerek yok. Yöneticisi, futbolcusu bir ‘şer listesi’ yapsan 20 kişiyi geçmez... Yıllardır her olayda başaktör olan 20 kişidir toplasan... Buraya yazıyorum: TFF Başkanı hatta Spor Bakanı hatta Başbakan ve hatta Cumhurbaşkanı bu 20 kişiyi ister göstere göstere ister kimsenin haberi olmadan çağırıp, “Bundan böyle ayağınızı denk alın, aksi halde gözünüzün yaşına bakılmayacak” diye uyarsın, futbolda şiddet yüzde 50 azalmazsa gel yüzüme tükür! Ama önce samimiyet ve kararlılık, Şiddeti, çatışmayı körükleyen yöneticisiyse ömrü billah yöneticilik yaptırmayacaksın. Futbolcu mu? Öyle 5 maç verip sonra 2 maça indirmeyeceksin... Bir sezon topa hasret bıraktıracaksın, tekrar ederse lisansını yırtıp atacaksın. Var mısınız?

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder