Candaş Tolga Işık Yüzde 100 yerli operasyon!
HABERİ PAYLAŞ

Yüzde 100 yerli operasyon!

MİT film gibi bir operasyonla tarihi bir başarıya imza atarak 2013’te Reyhanlı’da 53 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı planlayıp failleri yönlendirdiği iddia edilen, aranan teröristler listesinde “mavi” kategoride yer alan Yusuf Nazik’i Lazkiye’de yakalayarak Türkiye’ye getirdi.

Bu operasyon Öcalan’ın Kenya’daki yakalanma operasyonuyla kıyaslandığında bir açıdan çok daha önem kazanıyor.

1999’da Apo’nun paketlendiği operasyon esasen Amerikan istihbaratının Öcalan’ı teslim etme kararı vermesiyle şekillenmişti. Dolayısıyla orada esas inisiyatif CIA’daydı. Fakat bu sefer durum farklı! Yusuf Nazik operasyonu yüzde 100 milli ve yerli bir operasyon. Tamamen MİT ve TSK’nın koordinasyonuyla yürütülmüş. Suriye’de Beşar Esad’ın kalesi olarak bilinen bir kente girip bir teröristi paket yapmak ve güvenli bir şekilde Türkiye’ye getirmek büyük iş. Bunu ancak büyük bir devlet yapabilirdi. Biz yaptık. Başta Hakan Fidan olmak üzere tüm MİT mensuplarını tebrik ediyorum. Bu gurur hepimizin.

Haberin Devamı

EL MUHABERAT BİR TERÖR ÖRGÜTÜ MÜ?

MİT’in Lazkiye’de paketlediği terörist yakalanır yakalanmaz Reyhanlı saldırısının talimatını vereni okumuş: Suriye istihbaratı. El Muhaberat’ın adını duyunca artık tüylerim diken diken oluyor. Öcalan yakalandığında sorgusunu yapan Albay Hasan Atilla Uğur’a verdiği ilk isim o dönem Suriye istihbaratını yöneten Cevad Esad’tı. Apo’nun yıllarca Suriye’de hamiliğini de yine Suriye istihbaratı üstlenmişti. Ortadoğu’da sayısız terör örgütü var. İstihbarat teşkilatlarının sözüm ona görevi bu örgütlerin terör faaliyetlerine engel olmak. Ama geldiğimiz noktada görüyoruz ki Ortadoğu’nun istihbarat teşkilatlarının her biri birer terör örgütü olmuş çıkmış. Allah aşkına söyleyin MOSSAD’ın, bu El Muhaberat’ın El Kaide’den, IŞİD’den ne farkı kalmış?

EYVAH EYVAH!

Rize Valisi Erdoğan Bektaş konuşmuş: “Rize’de 11 ayrı nokta tespit ettik. Ayrıntıya indiğimizde başka bir 11 nokta daha bulabilirdik ama işi çok dağıtmamak için en iyi 11 nokta üzerinde yoğunlaştık. Bu 11 noktaya bir de Ayder eklenince 12 Ayder ortaya çıkıyor. Projenin anlaşılır olması için ‘12 Ayder’ ismini kullandık. Hemen hemen her ilçemizde bu yoğunluk merkezlerini oluşturmaya çalıştık.” Vali Bey özetle diyor ki “11 yaylayı daha turizme kazandıracağız.” Turizme kazandırılan yaylaların hali ortada: Uzungöl “betongöl” oldu, Ayder’in hali içler acısı! Allah aşkına geri kalan yaylalara dokunmayın. Yazıktır, günahtır. Oraya da turist gelmesin. Ne olur kıymayın o cennete!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder