Candaş Tolga Işık Zamanlama manidar!
HABERİ PAYLAŞ

Zamanlama manidar!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve Rusya Devlet Başkanı Soçi’de bir araya geliyor. Suriye konusunda iki ülke arasında son derece önemli bir mutabakat sağlanıyor. Ve sonra bakın ne oluyor?

ABD ve İsrail, Lazkiye, Tartus, Humus ve Hama’daki rejim üslerini hedef aldı. İsrail, Suriye’de Esad’ın kontrolündeki 12 askeri noktayı vurdu. Bu arada İsrail jetleri tarafından kasıtlı olarak Suriye hava savunma sistemine itilen bir Rus uçağı S-200 sistemi tarafından düşürüldü, 15 Rus askeri hayatını kaybetti.

Özetle Amerika diyor ki:

Haberin Devamı

Bir: Türkiye-Rusya ittifakını istemiyoruz.

İki: Suriye’de savaşın bitmesini istemiyoruz.

TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ?

Çanakkale’de yeni devreye alınan Çan-2 Termik Santrali’nde kazan patlaması meydana geldi. Termik santralde kazanın patladığı bir ülkede nükleer santral kurmak istediğimize emin miyiz?

ERKEN GELEN ŞÖHRET

Aleyna Tilki müthiş kabiliyetli bir genç kız. Kabiliyetinin karşılığını da kısa süre içinde aldı. Çok küçük bir yaşta şöhrete ve paraya kavuştu.

Erken gelen şöhret mi, başka sebepler mi bilmem ama Aleyna’nın ruh hali, davranışları, tepkileri, konuşmaları “Çocuk daha” deyip geçilmeyecek ciddiyette bir psikiyatrik destek ihtiyacını işaret ediyor.

Zamanlama manidar

Bu kadar yetenekli bir çocuk gözümüzün önünde eriyip giderken ben üzülüyorum. Anası babası nerede, ne iş yapar? Evladınıza sahip çıkın kardeşim. Aleyna kariyeri doğru inşa edilirse dünya starı olabilecek bir kız. Ama bu gidişat hayra alamet değil. Haberiniz olsun.

MADEM ESKİYE DÖNECEKTİK BİZ BU FAİZİ NİYE ARTTIRDIK?

Meşhur bir hikaye vardır. Şeyh devenin üstünde, köle önlerinde çölde yürürken köle “Çok yoruldum biraz da ben bineyim deveye” der.

Şeyh “Olur ama önce biraz bu devenin dışkısından yemen lazım” diye cevap verir.

Köle yer, deveye biner.

Bir süre sonra şeyh yorulur, köleye “Hadi in de ben bineyim deveye” der.

Köle “Tabii” der ve ekler “Ama önce bu devenin dışkısından yemen lazım.”

Şeyh de çaresiz yer deve dışkısından.

Şeyh devenin üzerinde köle önlerinde yürürken ikisinin de aklında şu soru vardır: “Madem eskiye dönecektik biz bu haltı niye yedik?”

Haberin Devamı

Merkez Bankası’nın faizi yüzde 6 küsur artırmasının üzerinden 6 gün geçti.

Dolar dün 6 gün önceki değerine geri geldi.

Sorum şu: Madem eskiye dönecektik biz bu faizi niye artırdık?

'VATANDAŞIN SUYUNU NİYE KESİYORSUNUZ İSKİCİM?'

Levent Kırca’yı üç yıl önce kaybettik. “Olacak O Kadar” biteli ise yıllar oldu. Ancak şu sıralar özellikle sosyal medyada Levent Kırca skeçleri paylaşım rekorları kırıyor. 2000 doğumlu çocukların dilinde SKİ, Sarhoş, Zam-Zamcık, Küçük Hüsamettin, Bestami replikleri...

Bunca sıkıntı arasında 7’den 77’ye herkes yüzünü güldürmek için yine “eskiye” sarılıyorsa bundan çıkan tek bir sonuç var: Yıllar içinde birçok şey değişiyor ama toplumların mizah-espri anlayışı kuşaktan kuşağa adeta genetik miras gibi sonraki kuşağa olduğu gibi aktarılıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder