Candaş Tolga Işık “ZOR TUTUYORUZ”
HABERİ PAYLAŞ

“ZOR TUTUYORUZ”

Ama o dedi, kimsenin sesi bile çıkmadı: “Türkiye Devleti IŞİD’le işbirliği yapıyor” PKK’lı Murat Karayılan geçtiğimiz günlerde yaptığı zehir zemberek açıklamayı, “Barış süreci bitmiştir” diye bitirdi.

[[HAFTAYA]]

Ardından PKK’nın şimdiki ‘1 numarası’ Cemil Bayık gazeteci Amberin Zaman’a konuştu: “Örgüte katılım rekor düzeye ulaştı. 1993’de ayda 1000 kişi gelirdi, bu ay 1200 kişi geldi.” Bayık, desteksiz sallamıyorsa iki ihtimal var: Ya ‘barış süreci’ tam anlaşılmadı ya da tamamen yanlış anlaşıldı! Madem barışıyoruz, madem çözüyoruz her ay 1200 kişi neden dağa çıkıyor ki? Hadi onlar çıktı... Sen niye kabul ediyorsun? Barışa inanıp savaş için insan toplanır mı?!

Haberin Devamı

Cemil Bayık devam ediyor: “Savaşı Eylül sonunda başlatabiliriz.” Peki, Öcalan ne olacak? Bayık cevap veriyor: “O bizim önderimiz. Ama Türkiye adım atmadan önderlik “Hayır savaşmayın” nasıl diyecek ki? Diyemez. Dese bile savaşçılar bunu kabul etmezler. Biz savaşçıları zor tutuyoruz.”

Erdoğan AK Partilileri, Bahçeli ülkücüleri, Bayık PKK’lıları... Farkında mısınız herkes birilerini zor tutuyor? Bu samimiyetsizlik, bu her seferinde “Al misketlerini ver bebeklerimi” şımarıklığına, bu zırt pırt tehditler savurma ruh haline edecek iki çift laf var ama hazır kendimi zor tutabiliyorken bitireyim yazıyı!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder