Cem Kerpiççiler Annesi bakmayı reddetti Ferguson kucak açtı
HABERİ PAYLAŞ

Annesi bakmayı reddetti Ferguson kucak açtı

Haberin Devamı

Annesinin dizinde uyuyamadı
1990 yılının Temmuz ayında Portekiz’de dünyaya geldi Tiago Manuel Dias Correia. 12 yaşına kadar babaannesinin yanında kalan Portekizli, erken büyümek zorunda kaldı. Bir gün olsun annesinin dizinde uyumamış bir gün olsun babası kucağına alıp saçlarını okşamamıştı. Yalnızca babaannesinin üzerine titrediği Tiago Manuel Dias Correia’ya ağabeyi Portekizce bebek anlamına gelen Bebe lakabını takmıştı.

Yurda giden otobüste gözyaşları sel oldu
Anne ve babasının bakmayı reddettiği Bebe, 13 yaşında yetiştirme yurdunun yolunu tuttu. Artık neredeyse gözleri görmeyen ve hasta yatağından kalkmakta zorlanan babaannesini yanağından son kez öpen Bebe, yurt otobüsünde yüzünü cama yaslayıp gözyaşlarına boğuluyordu. Yurtta arkadaşlarıyla en keyifli vakit geçirdiği anlar meşin yuvarlağın peşinde koştuğu vakitlerdi. Yurt müdürünün de etkisiyle yerel bir takım olan Loures takımının formasını sırtına geçirdi Bebe…

Ne olduğunu anlayamadı
2009 yılında Bosna Hersek’te düzenlenen Avrupa Sokak Futbolu festivalinde ülkesi için ter döktü Bebe. 6 maçta 40 gol atan Bebe muhteşem bir performans sergilerken Portekiz için turnuva çok da parlak geçmedi. Portekiz turnuvada kısa sürede elenirken Bebe 3. Lig takımlarından Estrela de Amadora’yla anlaşmıştı bile.
Bu takımda çok kısa süre geçiren Bebe basamakları baş döndürücü bir hızla çıkıp Portekiz birinci ligindeki Vitoria’da top koşturmaya başladı. Yaşlı babaannesi bir an olsun aklından çıkmayan Bebe, onlarca çocukla birlikte kaldığı yurttan Vitoria’ya yükselişinin nasıl olduğunu kendisine bile sormaya korkuyordu.



Kaderini Ferguson değiştirdi
Bebe ne olduğunu anlamaya çalışadursun mutlu sonla bitecek bir öykünün satırları onun ruhu bile duymadan birer birer diziliyordu. Beş haftada beş golle müthiş bir performans gösteren Bebe, Portekiz milli takımının eski teknik direktörü ve Manchester United’ın efsane teknik direktörü Alex Ferguson’un bir dönem asistanlığını yapan Carlos Queiroz’un dikkatini çekmeyi başarmıştı. İşte Bebe’nin kaderi belki de Carlos Queiroz’un Sir Ferguson’a Portekizli’yi tavsiye etmesiyle değişiyordu.

Kırmızı Şeytanlar bağrına bastı
Sir Ferguson kısa süre izlettiği Bebe’nin haftalık 12 bin pounda Manchester United’a transfer olmasını sağlıyordu. Premier Lig’de ilk maçına Sunderland karşısında çıkan Bebe gösterdiği başarılı performansla Kırmızı Şeytanlar’ı destekleyen binlerce taraftardan geçer not alıyordu.
Portekiz U21 takımına seçildiğini öğrendiği gece sabaha kadar bir an olsun gözlerini kırpmadı. Uçağı Portekiz’e iner inmez milli takım sorumlusundan izin alıp aklından bir an olsun çıkmayan yetiştirme yurduna gitti.

Geceyi yetiştirme yurdunda geçirdi
Arkadaşlarıyla sohbet edip yemek yiyen Bebe, kendisini kapıya kadar geçirmeye hazırlanan yurt müdürünü şoke eden bir cümle kurdu: “Bana yatağımı gösterir misin?”
Geceyi yatakhanede bir dönem aynı kaderi paylaştığı kimsesizlerle geçiren Bebe, sabah erkenden taksiye atlayıp takımının kamp yaptığı otele gitti. Sabah uyananlar yataklarının başucunda minik hediye paketlerini görüp, Bebe’nin sessizce gittiğini anladılar. Kayıp gitmekten son anda kurtulan bir yıldızdan şaşalı bir veda beklemek de hata olurdu bence…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder