Yazarlar Aynı yumruğu 3 bin kere vurdu
HABERİ PAYLAŞ

Aynı yumruğu 3 bin kere vurdu

“Antrenman 08.00’de biterdi ama ben saat 10.00 olmuşken hâlâ aynı yumruğa çalışıyor olurdum. Aynı yumruğu iki bin kere üç bin kere vururdum. Hatta annem boks salonunu arayıp nerede kaldığımı sorardı. Yetenek bir yere kadar. Hocamın bu altyapıyı hazırlaması ve benim üzerime yoğunlaşması bu başarıyı getirdi.”

MUHAMMED ALİ’DEN ETKİLENDİ

Yukarıdaki paragrafta kurulan cümleler, Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası 50 kilo finalinde Ingrit Lorena Valencia Victoria ile karşılaşıp altın madalya kazanan milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu’na ait. Daha önce Avrupa şampiyonu, Olimpiyat ve Dünya ikincisi olan Fenerbahçeli milli boksör Buse Naz Çakıroğlu’nun en fazla etkilendiği sporcuların başında Muhammed Ali geliyor.

Haberin Devamı

HOCASI ÖZGÜR BIRAKIYOR

Küçük yaşta erkek boksörlerle dövüşen Çakıroğlu spesifik bir stili olmadığını, onu bugünlere getiren hocası Nazım Yiğit’in kendisini özgür bıraktığını söylüyor. Olimpiyat kotası olan ve olimpiyatta madalya kazanan ilk Türk kadın boksör olan Çakıroğlu ve arkadaşlarının başarısı ülkede kadın boksunun geleceği adına büyük umut veriyor.

Not: Socrates’in Mayıs sayısında Buse Naz Çakıroğlu ile yapılan röportajı ilgililere öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder