Cem Kerpiççiler En fazla kel kalmaktan korkuyor!
HABERİ PAYLAŞ

En fazla kel kalmaktan korkuyor!

Haberin Devamı

Zapatistalar’a destek verdi
Arjantin’in futbol dünyamıza sunduğu en yetenekli oyunculardan biri değil o. Spor sayfalarında sevgilileriyle birlikte manşetleri süslemekten de hoşlanmadı hiç.
Onu farklı kılan onlarca özelliğini yazmak mümkün. Fakat sıra dışılığını anlatmak için Meksika'nın Chiapas eyaletinde yerlilerin özerklik, siyasi ve kültürel hakları için mücadele eden Zapatistalar’a yardım elini uzatmasını hatırlatmak yeterli olur sanırım…

Yeşil sahaların istikrar abidesi
15 yıldır Inter Milan’da forma giyen traktör lakaplı Javier Zanetti, 137 kez Arjantin Milli Takımı’nın formasını giydi. Hayatın istikrara saygısı olsa bu işten en kazançlı çıkacaklar listesinde ilk sırada yer alan Javier Zanetti, geçtiğimiz yıl Serie A’da 3330 dakikayla en çok dakika alan orta saha oyuncusu unvanını aldı.
Kulübünün 2014’e kadar sözleşmesini uzattığı 37 yaşındaki Javier Zanetti, 700’üncü maçında Şampiyonlar Ligi Kupası’nı havaya kaldırarak mavi siyahlıların onur tablosundaki yerini perçinledi.



Aman saçına dokunmayın!
Sahada hücum oyuncularının karşısına çıkmaktan hiç hoşlanmadığı Javier Zanetti’nin yumuşak karnı ise saçları. Savunmanın sağına kale kuran ve hırsıyla rakiplerine gözdağı veren Javier Zanetti’nin saçlarına eşi Paula bile dokunmuyor.
Javier Zanetti, “Dünyada saçıma dokunabilecek sadece iki kişi var. Biri dört yaşındaki kızım Sol diğeri ise bir yaşındaki oğlum İgnacio. Saçımı seviyorum ve özen gösteriyorum. Takım arkadaşlarım dalga geçse bile en büyük korkum kel kalmak” (1) diyerek hayattaki en büyük korkusunu işte böyle anlatıyor.

Bu kavga hiç bitmeyecek
Plan yapmaktan hoşlanmayan Javier Zanetti’nin yükü Rafael Benitez’in takımdan ayrılmasının ardından daha da artacak. Kaybetmekten nefret eden ve yaşamı boyunca yıldızların parıltısına inat takım oyununun arkasında duran kaptanın gemisini bu fırtınalı dönemde de sakin limanlara ulaştıracağından adım gibi eminim.
Hem bu kavgada hiç de yalnız değil Arjantinli. Bir gün tamamen yenildiğini ve her şeyin bir daha yoluna girmeyeceğini düşünürsen aklına Meksika’yı getir Javier Zanetti.
Subcomandante Marcos ve arkadaşlarının mücadelesini hatırla. Sizi destekleyen ve yeni bir dünya için mücadele edenlerin başını öne eğdirme ne olur!

1 ( Four Four Two Dergisi Aralık Sayısı)



Sıradaki haber yükleniyor...
holder