Cem Kerpiççiler Fenerbahçe Alkan'ıyla zirveye çıkacak
HABERİ PAYLAŞ

Fenerbahçe Alkan'ıyla zirveye çıkacak

Haberin Devamı

Pusuda bekleyenler üzüldü
Avrupa'ya çok erken veda eden Fenerbahçe dün yine birçok eksiği ve Aykut Kocaman'ın kurmak istediği yeni sistemin sancılarıyla çıktı Şükrü Saraçoğlu Stadı'na. Alınan mağlubiyetlerin ardından acımasızca Aykut Kocaman'ı eleştirmeye başlayanlar Manisaspor karşısında alınacak bir mağlubiyetle seslerini daha da yükseltmek için pusuda bekliyorlardı.

Devrim sözde kalmadı
Sağ kanadın tapusunu alan Gökhan Gönül'ün şanssız sakatlığı, taraftarları kara kara düşündürüyordu. Her zaman devrimi savunacağını ve ne pahasına olursa olsun değişimden yana olacağını söyleyen Aykut Kocaman'ın çıkardığı ilk 11 söylenenlerin yalnızca teori olarak kalmayacağını kanıtlıyordu.

Mardin'den çıktı yola
Aykut Kocaman sağ kanatta 2001 yılından sonra ilk defa altyapıdan yetişen Okan Alkan'a ilk 11'de yer verdi. 18 yaşındaki Okan Alkan hocasını mahcup etmeyip 16 kez top çalıp, 43 isabetli pas verip, 2 isabetli orta yapıp iki golün de hazırlamasında rol oynadı. Futbola Mardin Kızıltepe Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü'nde futbola başlayan Okan Alkan, genç milli takımlarda 37 kez oynamıştı.



Güvenmese Önder Turacı kalırdı

Aykut Kocaman Mert Günok'a kaleyi teslim etmesinin ardından yine radikal bir karara imza atıp Okan Alkan'a hak ettiği fırsatı verdi. Böylece hak edenin 18 yaşında da olsa sahada olması ve böyle tecrübe kazanması gerektiğini Avrupa'daki örneklerini hatırlatarak ders verdi bizlere.
Gökhan Gönül sakatlanmasa Okan Alkan'a forma mı verirdi sorusunun yanıtı ise sağ bekte iyi bir performans sergileyebilen Önder Turacı'yı Kayserispor'a göndermesinde yatıyor. Eğer Aykut Kocaman Alkan'ına güvenmesiydi Önder Turacı'yı tutardı mutlaka.

Kaptan, Alkan'a destek çıktı
Aykut Kocaman'ın şans verdiği Okan Alkan'a takım kaptanı Alex De Souza'nın twitter'dan verdiği destek çok önemliydi aslında. Sezonun başından bu yana yaşadığı tüm sıkıntılara rağmen alınan galibiyette ilk gole imzasını koyan Alex De Souza maçın ardından kendini unutup şunu yazıyordu: "Mutluyum çünkü altı senedir ilk defa altyapıdan gelişen bir genç gerçek bir şans bularak kariyerine başladı."
Milli takım hocası Guus Hiddink'in ülkesinde verdiği bir röportajda üç büyüklere Bursaspor'u ve Twente'yi örnek gösterip yaşlı yıldızlar yerine genç oyunculara yönelik bir sistem kurmalarını önermesi Okan Alkan örneğiyle doğrulanıyordu adeta.

Moraller yükseldi Kadıköy'de
Maça gelince alınan 4-2'lik galibiyet moral oldu Fenerbahçe'ye geçirilen zor günlerin ardından. Mamadou Niang'ın golle tanışması, kanatlara taşınan topların ardından yapılan ortalarla gol vuruşları yapılması basit ama zor bir sistemi yerleştirmeye çalışan Aykut Kocaman'a umut verdi. Fakat defansa acilen bir çözüm bulunmalı. Fenerbahçe bu yıl gol yollarındaki sorununu çözmüş gözüküyor fakat yenilen basit goller takımın ahengini kolaylıkla bozuyor. Bir an önce bir transfer yapmak ve Diego Lugano'yu Fabio Bilica'yla oynama eziyetinden kurtarmak gerekiyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder