Cem Kerpiççiler Ortaklık bozulunca...
HABERİ PAYLAŞ

Ortaklık bozulunca...

Haberin Devamı

Soruşturma sürecinden, mahkeme safhasına kadar tel tel dökülen bir hikayeydi bu görmek isteyenler için.

Mevzu gayet sarihti aslında: "Hükümet olmaktan iktidarını ilan etme yolunda hızla gidenler yeşil sahalarda hakimiyetini artırmak için operasyonun düğmesine bastıklarını alenen ilan etmişlerdi. Daha da güçlenip mağdurluktan, muktedirliğe geçiş yapanlar için futbol sahalarında hakimiyet düşünülenden daha büyük bir önem taşıyordu.

İşin "Öz"ü

Futbol pastasından daha fazla pay almak ve iktidarlarını daha da sağlamlaştırmak için yeşil saha ve çevresinde de ne kadar güçlü olduklarını kanıtlamak ve seslendikleri kitleye "yıkılmaz armada" mesajını bir kez daha göstermek için şartlar uygundu. Siyaseten geldikleri noktada "Ne kadar da güçlüyüz. İstediğimizi yaparız" söylemiyle tüm kaleleri bir bir fethederken yeşil sahaları dizaynınında hiç beklemedikleri bir engelle karşılaştılar. En az onlar kadar futbola yön vermek ve o alanda da var olmak isteyen "hareket"le yaşanan operasyonel ve taktiksel çekişmeleri hiç hesaba katmamışlardı..." İşin 'Öz'ü tamamen buydu.

Nasıl çıktı bu karar?

Ortaklık bozulup, hikaye çözülünce, çıkarlar çatışınca ortak düşmanlara olan bakışlar da değişti elbet. İşte tüm bu yazdıklarımı okuduktan sonra İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Aziz Yıldırım hakkında aldığı karar hakkında daha net bir fikir edinebilirsiniz, hukuk terimleri arasında boğulmadan: "İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, "futbolda şike" davasında Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu sanıkların "yeniden yargılanma" ve "infazın durdurulması" talebini kabul ederken, "kumpas kurulduğuna" ve "tutanaklarda sahtecilik" yapıldığı iddiasıyla yapılan "yeniden yargılanma" talebini ise reddetti. Fenerbahçe Kulübü de resmi internet sitesinden kararı duyurdu."

Sıradaki haber yükleniyor...
holder