Cem Kerpiççiler Ozan Tufan'ı kaybetme lüksümüz yok
HABERİ PAYLAŞ

Ozan Tufan'ı kaybetme lüksümüz yok

Fatih Terim'in Galatasaray'ın başına geldiğinde belki de ilk kurduğu cümlelerden biri "Elimizdeki değerlerin kıymetini bilip onlara daha fazla değer katarak yolumuza devam edeceğiz" idi. Türk futbolu ile ilgilenenlerin hatta Galatasaray taraftarının unuttuğu Ryan Donk'u A Takım'a geri aldı ve Donk'tan şampiyonluk yolunda maksimum yarar sağladı. Teknik direktörünün kendisine sağladığı imkanı çok iyi kullanan Ryan Donk da sanki bu fırsat tanınacağından eminmiş gibi hazırlanmış ve asla boş vermemişti.

Şimdi soru şu ki Fenerbahçe'ye transfer olduğu günden bu yana hiçbir teknik direktörün gözüne giremeyen Ozan Tufan, Phillip Cocu yönetiminde neden bir şans bulamadı? Fenerbahçe orta sahasından Josef De Souza ile Giuliano'nun ayrılmasının ardından bile Ozan Tufan'a ihtiyaç yok mu? 33 kez milli formayı giyen 23 yaşındaki bir oyuncu nasıl kendine yer bulamaz? Zaten oyuncu yetiştirmekte zorlanan, yetiştirdiklerini oynatamayan zor yetiştirip çabuk kaybeden bir coğrafyada Ozan Tufan'ı kaybedecek bir lüksümüz var mı?

Haberin Devamı

Eğer Ozan Tufan Fenerbahçe'de oynamayacak ise transfer sezonu kapanmadan oyuncunun satışını gerçekleştirmek elzem. Türk futbol kamuoyuna kulüp de oyuncu da bir açıklama borçlu aslında. Herkesin aklında Ozan Tufan'a dair o kadar çok soru var ki... Ozan Tufan'ın "Çok çalışıyorum" temalı sosyal medya paylaşımlarından öte açıklamalarını duymalıyız.

Sorun kimde 23 yaşında defalarca milli takım forması giymiş, potansiyeli olan bir oyuncu neden futbol oynayamıyor? Türkiye'de futbolun zirvesi sayılan bir kulüpte forma giyme şansı elde eden Ozan Tufan neden dibi görme yolunda son sürat gidiyor?

"Defalarca şans tanınan bir oyuncu kendine yazık ediyorsa biz ne yapalım" dediğinizi duyar gibiyim. Nasıl Fatih Terim dipten aldığı Ryan Donk ile yol yürüyorsa, Fenerbahçe'de de bir yetkili oyuncunun yeni bir sayfa açmasına neden olabilir... Olmazsa başka bir takıma transferi için uğraşıp kendine yeni bir yol seçmesi için ikna edebilir. Böylece Ozan Tufan dilemması son bulur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder