Cem Kerpiççiler Paketi beklemek gerek
HABERİ PAYLAŞ

Paketi beklemek gerek

Memlekette futbol stadının içinde bıçaklanarak adam öldürüldü. Yüzlerce kez şiddet dolu sahneler yaşanırken, taraftarlar nereden geldiği belli olmayan kurşunlara hedef oldu. Stad giriş ve çıkışında çıkan kavgalar, havalarda uçuşan, sopalar, satırlar, döner bıçakları kaç kez jenerikleri süsledi.

SAYISIZ ACI YAŞANDI

Taraftarlar arasında çıkan kavgalar nedeniyle, kaç ailenin canı yandı? Kaç masum gözyaşlarına boğuldu? Kaç gencin geleceği karardı? Kaçı cezaevini boyladı? Kaçı kurduğu hayallere bir adım yaklaşamadan kendini demir parmaklıklar arasında buldu?

Haberin Devamı

KOMŞU HEMEN DURDURDU

Biz bu şiddeti durdurmak için aklımıza bir kez bile "Ligleri süresiz durdurma" aklımıza geldi mi? Yunanistan'ın geldi ve geçtiğimiz hafta sonu Panathinaikos ile Olympiakos arasında oynanan maçta büyük olayları gerekçe göstererek Yunanistan Futbol Federasyonu, Yunanistan Süper Ligi'nde müsabakaların belirsiz bir tarihe kadar durdurulduğunu açıkladı.

PAKETİ BEKLEMEK GEREK

Yunanistan Futbol Federasyonu Başkanı Giorgos Borovilos "Futboldaki şiddet konusunu tartışmaya açıp, onunla ilgili kanuni yaptırımları düşünen yeni bir hükümetimiz var" dedi. Yunanistan'da seçimi kazanan Syriza'nın kurduğu hükümet çıkan olaylara büyük tepki göstermişti.

NASIL ÖNLEMLER ALINACAK?

Bu radikal karar, hükümetin işin kolayına kaçtığı olarak değerlendirilebilir. Ülkede toptan futbolu yasaklarsınız, ortada şiddet falan kalmaz. Bu maçları izlemek isteyenlerin, oyuncuların, takımların haklarını kim koruyacak? Hükümetin bu tepkisinin ardından alacağı önlemler ne olacak, futbolda şiddeti önlemeye yönelik ne tür önlemler alacak? Güvenlikçi politikalara mı ağırlık verecek yoksa farklı bir yol mu izleyecek? Tüm bunlara ilişkin kararları beklemek gerek, iyi bir analiz yapabilmek için.

DAHA ÖNCE DE ERTELENMİŞTİ

Ayrıca mevzuyu Syriza hükümetine bağlamak, "Vay be ne karar aldılar" cümlesini kurmak isteyenlere kötü bir haberim var. Yunanistan'da liglerin süresiz ertelenmesi ilk değil. Yunanistan'da bu sezon ligler iki kez daha şiddet yüzünden askıya alındı. 14 Kasım 2014'te Yunanistan Futbol Federasyonu 45 yaşındaki hakem Christoforos Zografos'un sokak ortasında dövülmesi sonrası maçları süresiz olarak ertelemişti. Yunanistan'da üçüncü küme takımlarından Ethinikos ’un taraftarı Kostas Katsoulis, 15 Eylül 2014'te oynanan İrodotos maçında rakip taraftarlarla çıkan kavganın ardından hayatını kaybetmişti.Bunun üzerine Yunanistan Kültür ve Spor Bakanlığı, tüm maçları süresiz ertelemişti.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder