Cem Kerpiççiler Salih erkenden uçururdu aslında!
HABERİ PAYLAŞ

Salih erkenden uçururdu aslında!

Fenerbahçe'nin maça fırtına gibi başlamak isteyeceğini bilen Ankara ekibi ilk dakikadan itibaren önde basarak ortaya bir karakter koyacağının sinyalini verdi. Önde baskı yaparak Fenerbahçe'nin dengesini bozmaya çalışıyordu. Emenike'nin 6. dakikada kaleye yolladığı mermiyi Ramazan çıkarırken, Sow kolay goller kaçırma serisine devam ediyordu. Emre, Alper ve Mehmet Topal orta sahada kırılganlığa bir an olsun izin vermiyordu. Gençlerbirliği özellikle Fenerbahçe'nin sol kanadını kullanarak ilk 15 dakika içinde 3 önemli pozisyon yakaladı.

Haberin Devamı

Ne olduysa sol kanatta oldu
22. dakikada Ramazan ile Sow'un çarpıştığı pozisyonda top ağlara giderken hakem Cüneyt Çakır golü kaleciye faul gerekçesiyle iptal etti. Maçın kaderini Fenerbahçe'nin sol kanadı belirleyecekti ilk 33 dakikaya göre. Neredeyse her yapılan atak o kanattandı ki ilginç olmayan Ankara ekibinin tehlikeli girişimleri de soldan geldi. 22. dakikadan itibaren oyunu rakip sahaya yıkan Fenerbahçe yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince ilk yarı başladığı gibi tamamlandı.

Ya penaltı çalmasaydı?
2. yarının ilk dakikası içinde ilk iki atağın sağ kanattan gelmesi soyunma odasında sola sıkışıldığı gerçeğinin üzerinde durulduğuydu. Maçın başından bu yana farklı kişisel özellikleriyle kilidi çözecek bir oyuncu aranırken Salih Uçan'ın kenarda beklemesi dikkat çekiciydi. Kulusic'in kaleye atılan şuta koluyla yön verme çabasını Cüneyt Çakır penaltı ile cezalandırdı. Kaptan Emre'nin golüyle Fenerbahçe 57. dakikada öne geçmeyi başardı.
Yalnız bu pozisyonda Cüneyt Çakır penaltı çalmayıp, çarpma olarak yorumlasa her şey çok daha zor olabilirdi.

Salih girer girmez farklılık yarattı
68. dakika Salih oyuna girer girmez attığı iyi pasla Alper'i ceza sahasına soktu. Çalımlarla giden Alper'i düşüren Kulusic ikinci penaltıya sebep verince Emre, Fenerbahçe'yi rahatlatan 2. Golü atmakta zorlanmadı. Gosso ise yaptığı insanlık dışı faullerin hiçbirinde cezalandırılmadı. Oyunun son dakikaları karşılıklı ataklarla geçerken, Fenerbahçe iki farklı önde olmanın rahatlığıyla maçı bitirdi. Akıllara takılan soru ise Cüneyt Çakır'ın o pozisyona penaltı çalmasaydı neler olacağıydı!




Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder