Cem Kerpiççiler Semih Şentürk'e nöbet tutturamazsınız
HABERİ PAYLAŞ

Semih Şentürk'e nöbet tutturamazsınız

Haberin Devamı

Başlangıç faciayla olunca
Hazırlık maçındaki 5-2'lik Köln rezaletinin ardından, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'ndaki Young Boys faciasıyla "yine mi hüzün yine mi keder" şarkısını mırıldanmaya başlamıştı Fenerbahçeliler.

Sakatlar ordusunun önde gelen isimleri arasında yer alan ve geçtiğimiz sezonki performanslarıyla umut vaat eden Mehmet Topuz ve Özer Hurmacı ile sağ kanadın vazgeçilmezi haline gelen Gökhan Gönül'ün yokluğu kötü günlerin habercisi gibiydi sarı lacivertliler için.

Korkutan bilmece sahada
Devrimin peşinde sistemi yeniden kurmayı amaçlayan ve 9 yıl sonra Fenerbahçe'nin başına geçen ilk Türk antrenör olan Aykut Kocaman'ın kaptan Alex De Souza'yla yaşadığı gerginlik, geldi geliyor derken ligin ilk maçını ancak tribünden seyredebilen Senegalli golcü Mamadou Niang...

Huylu huyundan vazgeçmezi bir kez daha kanıtlayan Colin Kazım, bir türlü vasatın üstüne çıkamayan Önder Turacı, felsefi yönü kademe yapmaktan daha fazla öne çıkan Bekir İrtegün ve kaçak Diego Lugano bilmecesi korkutuyordu Fenerbahçelileri.

"Sahada basmadık yer bırakmayın"
Geçen sene kaçan şampiyonluğun yarattığı travmayla birlikte alınan 2 maç seyircisiz oynama cezası yüzünden Fenerbahçe dün Medical Park Antalyaspor'la sessiz bir başlangıç yapmak zorunda kaldı.

Milyonlarca Fenerbahçeli korkarak, çekinerek endişeli gözlerle televizyonların karşına geçti. Stadın boş tribünleri bayraklarla donatılırken "Sahada basmadık yer bırakmayın" pankartı taraftarın ne istediğini anlamak isteyenler için en önemli işaret fişeğiydi...

Beni niye aldınız ki?
İlk 11 sahaya çıktığında geçen seneden tek fark Slovak yıldız Miroslav Stoch'tu. İyileşen Mehmet Topuz ve Diego Lugano'nun katılmasıyla Fenerbahçe B Takım kadrosundan A Takım'a geçmiş gibi gözüküyordu.

Sahaya çıkan ilk 11'de Fenerbahçe'nin altyapısından yetişen ve her fırsat verildiğinde golünü atıp takımını sırtlayan fakat bir türlü ilk 11'de sürekli olmayan Semih Şentürk de vardı.

Oyuna fırtına gibi başlayan sarı lacivertliler 8. ve 13. dakikalarda Semih Şentürk, 24. dakikada Alex De Souza ve 28. dakikada Gökhan Gönül'ün golleriyle Medical Park Antalyaspor'u perişan ederken sahada Alex ile Semih'in resitali vardı.

Her fırsatta "Alex'in dilinden en iyi ben anlarım" diyen Semih Şentürk, yeni transfer Mamadou Niang'a "Semih varsa ben niye geldim ki" dedirtecek bir performans sergiliyordu.

Kaptan olsam ne yazar?
İlk yarıda istediği sonuca ulaşıp ikinci yarıda oyalanan Fenerbahçe'de Aykut Kocaman'ın prensiplerine ne kadar bağlı olduğunu bir kez daha gördük. Her ne kadar perşembe günü PAOK'la oynanacak UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçını düşünerek Alex'i 68. dakikada kenara alsa da Aykut Kocaman'ın ne pahasına olursa olsun hızlı ve agresif bir takım idealinden vazgeçmeyeceğini gördük.

Alex'in oyundan çıkmasının ardından kaptanlık pazubantını takması için Semih Şentürk'e götürenler beklenmedik bir tepkiyle karşılaştı. Yıllardır hangi antrenör gelirse gelsin kulübeye mahkum edilen ve performansı gerektiği gibi değerlendirilmeyen Semih Şentürk pazubantı takmayı reddetti.

Fenerbahçe'nin gizli lideri Emre Belözoğlu'nun ısrarlarına rağmen eyleminden vazgeçmeyen Semih Şentürk hem hocası Aykut Kocaman'a hem de Başkan Aziz Yıldırım'a sitemini altyapısından yetiştiği takımın saha içindeki lideri olmayı reddederek gösteriyordu.

Kulübeye mahkum edilmemeli
Semih Şentürk, Fenerbahçe PAF takımdan gelip A takıma kadar yükselmiş ve her zaman o formaya layık olduğunu kanıtlamıştır. En az Gökhan Ünal ve yeni transfer Fransa Ligi Gol Kralı Mamadou Niang kadar ilk 11'de sahaya çıkma hakkı vardır.

Formayı her sırtına geçirdiğinde beklentileri karşılayan takımın gözbebeği Alex'in performasını artıran, takımda her futbolcunun sevgi ve saygı gösterdiği Semih Şentürk'e yapıştırılan "nöbetçi golcü" yaftasından vazgeçilmeli ve arkasında durulup hak ettiği değer verilmelidir.

Sırtı dönük oynayıp top alarak defansı yıpratabilen hücumcu tipinin Türkiye'deki nadide örneklerinden biri olan, savaştan kaçmayan ne kadar dışlansa da her seferinde küllerinden doğan Semih Şentürk'e bu şans çok görülmemeli.

Eşofmanlarını giyip sahaya indiği ilk günden beri en fazla 'adalet' kavramı üzerinde duran Aykut Kocaman'ın Semih Şentürk'e gereken şansı vereceğinden eminim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder