Cem Kerpiççiler Seni izlemek imkansıza inanmaktır
HABERİ PAYLAŞ

Seni izlemek imkansıza inanmaktır

Haberin Devamı

Hayata 3-0 yenik başladı
Fabrika işçisi bir baba ve evlere temizliğe giden bir annenin dört çocuğundan biriydi Lionel Andrés Messi. Hayata 3-0 mağlup başlayan Messi’nin belki de en önemli avantajı “Gerçekçi olup imkansızı” isteyerek, dünyayı değiştirmek için yola düşenlerin pusulası olmaya devam eden Ernesto Che Guevara’nın doğduğu Arjantin'in Rosario kentinde hayata gözlerini açmasıydı.

Belini kırmadığı kalmadı!
Messi beş yaşındayken babasının antrenörlüğünü yaptığı Grandoli’de meşin yuvarlağın peşinden koşmaya başladı. İlk transferini 8 yaşında Rosario’nun altyapısıyla tanınan Newell’s Old Boys minik takımına geçerek yapan Messi, yetersiz fiziğine rağmen şık çalımları ve roketi andıran hızıyla seyredenleri büyülüyordu.

Ben nasıl büyük adam olacağım?
İşçi sınıfına ait her aile gibi hayatta kalabilmek için müthiş bir mücadele veren ve bedel ödeyen Jorge Horacio Messi ile eşi Celia Maria Cuccittini'yi en fazla üzen oğullarının yetersiz beslenmesi ve büyüme hormonu eksikliğiydi… Doktorlar Messi’nin 1 metre 39 cm boyunda kalacağını düşünüyordu.



Barcelona ona inandı!
Arjantin’in önde gelen kulüplerinden River Plate, Messi’den gezegene yayılan ışığı fark etmiş fakat 900 dolarlık tedavi masrafını çok fazla bulup yıllar sonra bedelini ödeyeceği renksiz bir tercih yaptı. Bunun üzerine Messi'nin Katalonya’daki akrabaları bir kulüpten çok daha fazlası olan Barcelona’nın spor direktörü Carles Rexach’in kapısını çaldı bir sabah.

Rexach olmasaydı Messi yoktu
Carles Rexach, inanılmaz bir yetenek avcısıydı ve yanıldığı görülmezdi. Messi’yi topla görür görmez kararını verdi: “O bir yıldız olacak.” Fakat hormon tedavisi olmadığı takdirde Messi’nin kaderi de parlamadan sönen yıldız adaylarından farklı olmayacaktı. Babasına kulüpte bir iş verildiğini ve hormon tedavisinin kulüp tarafından karşılanacağını duyan Messi, uzun yıllar sonra “Benim doğduğum gün işte o gündür aslında” diyecekti…

Rijkaard sahaya sürdü
Son dönemde gönderilmesi için neredeyse yediden yetmişe tempo tuttuğumuz Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, 16 Ekim 2004’te 17 yaşındaki Messi’yi Espanyol karşısında sahaya sürdü. O günden bugüne Messi’nin kırmadığı rekor ve almadığı kupa kalmadı. Dünya Kupası’nda Arjantin’in aldığı başarısız sonuçların günah keçisi seçildiğini saymazsak…

Ernesto’ya bin selam!
Barcelona’yla La Liga’da ve Avrupa’da kaldırmadığı kupa kalmayan Messi, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Gol Krallığı’ndan, Şampiyonlar Ligi Gol Krallığı’na, UNICEF’in iyi niyet elçiliği unvanına kadar birçok parlak rütbeyi omuzlarına yerleştirirken hiç zorlanmadı.
Başarı sağanağı altında tepeden tırnağa ıslanan Messi birçok kez bilerek ya da bilmeden Ernesto Che Guevara’ya selam yolluyordu. Yılda yaklaşık 28 milyon euro kazanan Messi’nin hâlâ kulübün sponsoru Audi’nin orta sınıf bir aracını tercih etmesi, “başka bir hayat mümkün”e bir göndermeydi aslında.

Ben sadece benim o kadar
Hakkında “Messi varsa gerisi teferruattır”, “O bir uzaylı”, “Aynı bir Play Station futbolcusu gibi”, “O açıklanamaz bir fenomen ” ve "Messidona" gibi binlerce övgü dolu tanımlama yapılan 22 yaşındaki Messi bir televizyon programında Madrid’in yıldızı Christiano Ronaldo’ya ve kendisine yöneltilen soruya şu yanıtı verip farklı olmanın ne demek olduğunu bir kez daha hepimize öğretiyordu:
Spiker: “Kendiniz olmak size neler hissettiriyor’
Christiano Ronaldo: “Ronaldo olmak harika birşey!”
Lionel Messi: “Sorunuzu tam anlayamadım, ben sadece benim o kadar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder