Cem Kerpiççiler Sonucu değil futbol aklını tartışalım
HABERİ PAYLAŞ

Sonucu değil futbol aklını tartışalım

Haberin Devamı

Kayserispor Teknik Direktörü Hakan Kutlu, maçın ardından "Bugün sahada 4 tane alt ligden ve 1 tane PAF takımdan kadroya aldığımız oyuncularla mücadele ettik. Kazanmamız gereken bir maçtı" cümlelerini kuruyorduFakat bence 2 maçta yalnızca 1 puan alan Fenerbahçe'de teknik direktör ve oyunculardan öte eleştirilmesi gereken olmayan futbol aklı idi. Geçen yıl gösterdiği performansla ben Fenerbahçe'nin teknik direktörü değilim diyen Vitor Pereira'yı sezon biter bitmez göndermeyen yönetim hatalıdır.

RVP ne zaman hazır olacak?

Miroslav Stoch'u, Emmanuel Emenike'yi, Salih Uçan'ı gönderdiği takımlardan geri alıp orta sahada benzer özelliklerde birçok oyuncu varken yaratıcı oyuncu eksikliği çeken grubu oluşturan kadro mühendisliğidir bu faturayı ödeyecek olan. Geçen yıldan bu yana Robin Van Persie'yi bir türlü hazırlayamayan, hazırlanması için motive edemeyen, takıma katkı vermesini sağlayamayanlar Fenerbahçe'nin bu hale gelmesine neden olmuştur.

Taraftarını da kaybetti

Taraftarın tribünden uzaklaşmasına neden olan, her fırsatta seyircisini eleştirip Kadıköy'den uzaklaşmasına neden olan zihniyettir sorgulanması gereken. Geçen yıl en az gol yiyen savunma hatlarından birine Martin Skirtel, Roman Neustadter, Van der Wiel'i alıp Türkiye'nin en iyi beklerinden Gökhan Gönül ile Caner Erkin'ini kaybeden anlayışı sorgulamak gerekir. Sorun aslında orta saha ve hücum hattında iken en sorunsuz bölgeyi bozan zihniyeti eleştirmeden doğru sonuca varamayız. Ne Jose Fernandao, ne Emmanuel Emenike ne de bu haliyle Robin Van Persie Fenerbahçe'nin gol yollarındaki problemini çözemez.

Bugünün sorunu değil!

2 maçta alınan 1 ve kaybedilen 5 puan bugünün sorunu değildir. Fenerbahçe'de olmayan oyun aklı, planlama eksikliği, günü kurtarma saiki ile alınan kararlar sorgulanmadan yalnızca oynanan oyuna bakarak yaşanan krizi anlayamayız. Fatura teknik direktör ve oyunculardan çok kulübün yönetimine ya da yönetilemeyişine çıkarılmalıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder