Cem Kerpiççiler Soyunma odasından çamaşır sepetiyle çıktı
HABERİ PAYLAŞ

Soyunma odasından çamaşır sepetiyle çıktı

Başarısızlık mevsimi hiç geçmedi

Son iki sezondur bir kupa kazanamayan ve 2003-2004 sezonundan bu yana Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalmak dışında bir başarıya imza atamayan Real Madrid’de huzursuzluk ve mutsuzluk tavan yapmıştı. Başkan Florentino Perez, 2009'da 258 milyon euro harcamış, Cristiano Ronaldo 80 bin taraftar huzurunda Real Madrid'e katılmıştı. Fakat sonuç yine aynıydı, Galacticos başarısızlık serisine devam ediyordu.

Reçeteyi Jose Mourinho yazacak

Başkan Florentino Perez, kötü gidişata dur demeye kesinlikle karar vermişti. Aslında başarının reçetesini yazacak teknik direktör pek de uzak değildi. 2004 yılında Porto'yla 2010 yılında İnter'le Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran Jose Mourinho Portekiz, İngiltere ve İtalya'da birçok kez şampiyonluk turu atmıştı.

Haberin Devamı

"Kimseden emir almam"

Her zaman iyi bir lider olarak tanınan ve oyuncularıyla kurduğu başarılı ilişkiler yüzünden futbolun iletişim dahisi unvanın taşıyan Jose Mourinho'nun Başkan Peres'e ilk verdiği cevap karakterini tek bir cümlede özetliyordu aslında: "Ben Jose Mourinho'yum ve kimseden emir almam."

Çamaşır sepetinde soyunma odasında!

Boby Robson bir dönem yardımcısı olan Jose Mourinho'nun rakip takımlarla ilgili hazırladığı raporlar için şöyle demişti: "Daha iyisini yapana rastlamadım." Jose Mourinho, hiçbir zaman yanından ayırmadığı not defterine karaladığı ayrıntılarla zirveye çıkmıştı. Antrenmanlarında yaratıcı metodlar kullanan ve asla 1.5 saati geçirmeyen Portekizli Jose Mourinho hakkında üretilen efsaneler bile karakterini gözler önüne seriyordu: "Chelsea 2005 yılında Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Bayern Münih ile eşleştiğinde Jose Mourinho cezası nedeniyle tribünde oturmak zorundaydı. Jose Mourinho maçın yapılacağı Stanford Bridge Stadı'na 6 saat önceden girdi.

Taktikleri telefonla iletti

Bir çamaşır sepetine gizlenip takımının soyunma odasına girmeyi başardı. Böylece Mourinho, maç öncesi oyuncularına soyunma odasında taktik verme fırsatını yakaladı. Mourinho maçı soyunma odasındaki televizyondan naklen izleyip telefonla kondisyon antrenörü Rui Faria'ya taktik veriyordu. Rui Faria'nın, hava sıcaklığı 16 derece olmasına rağmen taktiği beresinin altına sakladığı gizli bir kulaklık yardımıyla aldığı ortaya çıktı. Jose Mourinho'nun maç sonrası ise çamaşır sepetine gizlenerek soyunma odasından çıktığı belirlendi."

Haberin Devamı

Yıldız değil takım olunacak

Jose Mourinho, Galacticos'un başına geçmeden önce başkandan yüklü bir meblağ dışında kesinlikle işine karışılmamasını istedi. Bu konuda sabıkası oldukça kalabalık olan Real Madrid'de başkanların takıma karışmaması anormal sayılıyordu İspanya'da. Jose Mourinho, ilk olarak Real Madrid'in kronik rahatsızlıklarının başında gelen "her yıl birçok yıldız oyuncuyu takıma katma"yı ortadan kaldırdı.

Gönüllüler aranıyor

Jose Mourinho kendisi için yapılacak şatafatlı töreni reddedip Real Madrid'in kutsal ayinlerinden birinin önünü keserek kendi kurallarını devreye soktu. İngiliz devi Chelsea'de uzun süre öğrencisi olan Didier Drogba'nın Jose Mourinho için söylediği, "Mourinho'nun takımında oyuncular yoktur, onun felsefesine uymaya gönüllü insanlar vardır ve bunlar dünyanın en iyi oyucuları olmayabilir" sözleri ustanın felsefesini gözler önüne seriyordu.

Haberin Devamı

Zor ama başaracak

Dünya Kupası'nda Almanya forması altında parlayan Mesut Özil ve Sami Khedira'yı ekibine katan Portekizli, La Liga'nın ilk haftasında deplasmanda Mallorca ile 0-0 berabere kaldı. Estadio Ono Stadı'nda oynanan karşılaşmada Mesut Özil, 59. dakikada oyuna dahil olurken alınan beraberlik Jose Mourinho'yu çıldırttı. Barcelona gibi dünyanın şapka çıkarıp izlediği bir futbol mucizesi karşısında Jose Mourinho'nun işi gerçekten zor. Kariyeri boyunca her gittiği kulüpte başarıya ulaşan, sürekli kendini yenileyen ve her fırsatta "özel" bir olduğunu hatırlatan Jose Mourinho'nun bencilleşip kişisel hırsına yenik düşmediği takdirde İspanya'da da tarihin akışını değiştireceğinden eminim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder